Franz Ferdinand neemt De Kift cover op tijdens Europese tour

"Een dubby-elektronische versie van Heisa-Ho"

Erik Zwennes ,

Franz Ferdinand heeft een cover opgenomen van het nummer Heisa-Ho van De Kift. De splitsingle wordt naar alle waarschijnlijkheid op 11 mei uitgebracht.

"Een dubby-elektronische versie van Heisa-Ho"

Franz Ferdinand heeft de afgelopen drie weken tijdens hun Europese tour een cover opgenomen van het nummer Heisa-Ho van De Kift. Het plan is dat de splitsingle op 11 mei wordt uitgebracht. Op die dag speelt de Schotse band in de Amsterdamse Paradiso.

De Kift kondigde het al in oktober van vorig jaar aan: Franz Ferdinand zou een nummer coveren van de Noord-Hollandse band. Maar tussen voornemen en feit zit bij een grote band als Franz Ferdinand nog een flinke afstand. Vanmorgen kwam het verlossende woord op De Kift headquarter binnen: 'hij is af... en hij is goed!'

Ajay Saggar, engineer en lid van The Bent Moustache, was met de Schotten mee op tour en leverde de mobiele studio. "Maar eigenlijk hadden ze zelf al veel. Je hebt tegenwoordig natuurlijk niet veel meer dan een krachtige laptop nodig," vertelt Saggar. De bandleden hebben al tourende de cover laten ontstaan. 

"Ze hadden nog geen duidelijk plan. Het is een geweldige versie geworden. Het klinkt niet als De Kift, maar voegt wel wat toe aan hun versie. Het klinkt ook niet als Franz Ferdinand, veel meer uitgekleed. Het is een dubby-elektronische versie van Heisa-Ho."

Vanmorgen stuurde Alex Kapranos, zanger van Franz Ferdinand, een laatste versie op naar Sagger. Nu is het enkel een kwestie van masteren en drukken.