DuvelDuvel op album Fakkelbrigade DuvelDuvel op album Fakkelbrigade

Zwolle en Rotterdam re-united

, Marijke Ursem

DuvelDuvel op album Fakkelbrigade

Zwolle en Rotterdam re-united

Marijke Ursem ,

Het album Colucci Era is volgens Typhoon het beste wat de mannen van de Fakkelbrigade ooit hebben gemaakt. “We hebben onszelf weer overtroffen.” Op de plaat, die 22 mei uitkomt, hebben Sticks, Rico, Typhoon, James en A.R.T. elkaar teruggevonden: “We zijn altijd hele goede vrienden geweest en maakten vroeger al samen nummers. Deze plaat doet ons denken aan die oude tijd met elkaar,” vertelt Typhoon in Dubbel Check.

Zwolle en Rotterdam re-united

“Als ik die jongens hoor spitten, dan moet ik daar overheen”, volgens Typhoon was het opnemen van het album Colocci Era voor de mannen van de Fakkelbrigade een gezonde strijd. “Het moet gewoon een vette song worden en daar wil je allemaal voor wijken als het nodig is. Het lekkere van samen in een ruimte zitten is dat je elkaar kunt stimuleren. We steken elkaar aan en halen het maximale eruit. Ik ben erg tevreden over het resultaat, we hebben onszelf weer overtroffen.”

Opmerkelijk feit: Duvel Duvel staat ook op het album. De track Fakkels en Bananen is met hem gemaakt. Blijkbaar is de vete tussen Rotterdam en Zwolle weer opgelost. Deze ontstond na de Buitenwesten tour van onder andere Opgezwolle en DuvelDuvel.  “Er was een tijdje wat miscommunicatie, maar dat was nooit zo erg dat het niet meer goed zou komen. Sticks heeft het goed verwoord op die track: ‘We gingen van meningsverschillen naar fock it, we zijn toch geen wijven?’. Je praat wat dingen uit, we zitten immers niet meer in de kleuterklas, en dan maak je weer muziek met elkaar.” 

De Fakkelbrigade is een project van Sticks, Rico, Typhoon, James en A.R.T. “We zijn al jaren vrienden en hebben dezelfde zienswijze wat muziek betreft. Door onze eigen projecten werd ons oude groepsding op een gegeven moment wat minder belangrijk, maar nu gaan we weer terug naar die oude tijd. Nadat Fakkelteit en Tussen Licht en Lucht waren gedropt zaten we met zijn allen regelmatig in de studio. Met wie er op dat moment bij was namen we dan wat op. Het gevolg was dat er op een gegeven moment zoveel tracks lagen dat we moesten gaan nadenken wat we daarmee wilden doen. Toen zijn we uitgekomen op de Fakkelbrigade”, vertelt Typhoon.

Het album verschijnt op 22 mei. Typhoon verwijst hierop ook naar de sessie die wij in 2006 maakten van Opgezwolle op Pinkpop.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12