Boudisque maakt doorstart

In afgeslankte vorm en vanaf juni in ander pand

Fiona Fortuin ,

Een doorstart van het vorige maand failliet verklaarde Boudisque leek niet mogelijk, maar nu is het toch gelukt. De platenspeciaalzaak heeft in Utrecht weer zijn deuren geopend.

In afgeslankte vorm en vanaf juni in ander pand

Een doorstart van het vorige maand failliet verklaarde Boudisque leek niet mogelijk, maar nu is het toch gelukt. De platenspeciaalzaak heeft in Utrecht weer zijn deuren geopend. Het is Chris van Voorthuizen die het mogelijk heeft gemaakt. Meer dan twintig jaar was hij werkzaam bij Boudisque, waarvan de laatste vijftien jaar als inkoper. Hij zit al op het kantoor van wat nu zijn eigen bedrijf is. “De oude eigenaar had er de middelen niet voor, ik wel. Dus eigenlijk direct na het faillissement heb ik aangegeven dat ik een doorstart wil maken. Er komt veel bij kijken, maar het is gelukt. Het is nu wachten tot de boel gaat draaien.”

Een jaar geleden sloot Boudisque zijn vestiging in Amsterdam, waarop vorige maand die in Utrecht en Nijmegen volgden. De oorzaak is bekend: de dalende omzet kon niet tegen de hoge huurprijs opboksen.

Om die reden zijn er wel een aantal dingen die veranderen. Van alle winkels komt er maar één terug, die in Utrecht en dan ook in een afgeslankte versie. Deze is nu wel al open. Van Voorthuizen: “De klassieke afdeling blijft het belangrijkste, daarin zijn we uniek in de stad. Daarnaast komt er een sectie dvd’s en pop/metal. “Mijn geloof is dat een platenzaak in deze tijd zeker nog te handhaven is, als er maar direct contact is met het publiek is en dat het overzichtelijk blijft.”

In juni verhuist Boudisque naar een kleiner pand op Vredenburg 31 waar momenteel nog een meubelzaak is gevestigd. “Eigenlijk is het een gelukstreffer. Dankzij dit pand is een doorstart mogelijk. Bij toeval kwam ik in contact met de makelaar.” Niet alle oud-medewerkers krijgen hun baan terug. Vier van de veertien medewerkers verhuizen mee. “Dat is een concessie die je moet doen.”

De website van Boudisque is nu nog offline, maar daar komt snel verandering. Op die plek komt een webshop.