Bong-Ra uitverkoren voor compilatiealbum John Peel Sessions

“Waarschijnlijk heb ik als eerste het contract teruggestuurd”

Fiona Fortuin ,

Vorige week ontving Bong-Ra een mail van Universal Music Engeland. Of het goed is dat zijn track Kick Out The Jams gebruikt wordt voor een compilatiealbum van John Peel sessies. Hij stuurde het contract direct terug. "Dat ik uit duizenden sessie ben gekozen, is bizar."

“Waarschijnlijk heb ik als eerste het contract teruggestuurd”

Vorige week ontving Bong-Ra een mail van Universal Music Engeland. Of het goed is dat zijn track Kick Out The Jams gebruikt wordt voor een compilatiealbum van John Peel sessies. Voor het gemak werd de lijst met alle beoogde meewerkende artiesten meegezonden, met daarop namen als Jimi Hendrix, The Police, Bob Marley en andere grote artiesten die ooit een Peel sessie hebben gedaan.  Bong-Ra: “Ik heb meteen het contract teruggestuurd, waarschijnlijk ben ik de eerste.”

De in 2004 overleden John Peel maakte sinds 1967 radio voor de BBC. De dj stond bekend om zijn brede muzieksmaak en werd geroemd voor zijn gevoel voor goede, nieuwe muziek. Zo was hij de eerste die Sex Pistols op de radio draaide. Veertig jaar lang nam hij sessies op met artiesten die hij zelf selecteerde.

In 2002 werd de Nederlandse breackcore artiest Bong-Ra gevraagd voor een sessie. “Ik luisterde vroeger vaak naar hem, ik kocht ook de sessies die op cd verschenen. Hij is een soort muziek goeroe, het stempel voor kwaliteitsmuziek. En dan word je zelf gevraagd, dat was een eer van jewelste. De sessie heeft voor een carrièreboost gezorgd en blijft me nog altijd positief achtervolgen. Nu ik dan ook nog eens uit al die duizenden sessies ben gekozen is echt bizar te noemen.”

Het compilatiealbum zal Kat’s Karavan, The History of the John Peel Show gaan heten en moet in oktober verschijnen via Universal.