Meindert Talma zonder pepernoten al in Sinterklaassfeer Meindert Talma zonder pepernoten al in Sinterklaassfeer

Groninger schrijft Fries Sinterklaas lied

Meindert Talma zonder pepernoten al in Sinterklaassfeer

Groninger schrijft Fries Sinterklaas lied

Meindert Talma heeft geen pepernoten nodig om in september al in Sinterklaassfeer te komen. De Groninger heeft een Fries lied geschreven over een verkouden goedheiligman. Het betreft zijn eerste kinderlied, zijn dochter van twee heeft het goedgekeurd. “Ze begon spontaan mee te hatsjoën.”

Groninger schrijft Fries Sinterklaas lied

De pepernoten liggen nog niet eens in de supermarkt en toch is Meindert Talma al in de Sinterklaassfeer. Hij heeft een Fries Sinterklaas lied geschreven, Sinteklaas is ferkâlden, dat gaat over een verkouden goedheiligman. “Er zijn al zoveel liedjes over Sinterklaas verschenen, dat ik wel naar een bijzondere insteek voor het nummer heb gezocht.” Die vond hij in een eerder door hem geschreven verhaal over Sinterklaas. “Dat vertelt over Sinterklaas die vanuit het warme Spanje aankomt in een kil en besneeuwd Nederland en dan verkouden raakt.”

In het refrein van het lied hoor je Sinterklaas hatsjoe proesten. “Voor kinderen is het een grappig nummer geworden”, zegt hij. Maar om dat toch met zekerheid te kunnen zeggen, heeft hij het lied eerst aan zijn oudste dochter van twee laten horen. “Zij begon spontaan mee te hatsjoën, dus het zal wel goed zitten.”

Talma vond het leuk om te doen, maar geeft aan dat Sinteklaas is ferkâlden voor hem nog geen aanleiding is om zich vanaf nu ook op kinderliedjes te storten. “Ik voel nog niet de drive om hier mee verder te gaan.” En dus is hij meteen weer aan de slag gegaan met zijn dvd/cd project Tamango, dat hij eind dit jaar hoopt af te kunnen ronden. Enkele nummers hiervan zijn al op zijn site te beluisteren. 

Sinteklaas is ferkâlden wordt door een kinderdoor van muziekschool De Wâldsang ingezongen en zal samen met andere Sinterklaas liedjes op een cd komen te staan, geïnitieerd door stichting Warber.

Een voorproefje van Sinteklaas is ferkâlden kun je hier vinden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12