Buitenlandse fans reizen honderden kilometers voor San Andreas Buitenlandse fans reizen honderden kilometers voor San Andreas

Nieuw album Man or Monster na jaar vertraging eindelijk uit

Buitenlandse fans reizen honderden kilometers voor San Andreas

Nieuw album Man or Monster na jaar vertraging eindelijk uit

Begin volgende maand brengt Dordtse screamo band zijn nieuwe album Man or Monster uit. Eindelijk, zou je kunnen zeggen, want de release komt een jaar later dan gepland. Zanger Stephan Sopo: “Over de eerste opnames waren we niet tevreden. Begin dit jaar deden we het nog maar een keer opnieuw.”

Nieuw album Man or Monster na jaar vertraging eindelijk uit

De Dordste screamo band San Andreas brengt begin volgende maand het tweede album Man or Monster uit. Eindelijk, zou je kunnen zeggen, want de release komt een jaar later dan gepland. In 2005 bracht San Andreas het debuut The Lover Kills uit, in eigen beheer. Zanger Stephan Sopo: “Als Nederlandse band is het best moeilijk om een passend label te vinden, daarom brachten we onze eerst plaat zelf uit. Maar nu wilden we het serieuzer aanpakken.” Na enige tijd rond zoeken stuitten ze op het Engelse label Lockjaw Record. “Zij waren meteen enthousiast. Het album komt nu uit in Engeland, Scandinavië, Portugal, Finland, Oostenrijk en Duitsland.”

Ook de opnames waren debet aan een vertraagde releasedatum. Sopo: “Het album hebben we uiteindelijk twee keer opgenomen. Eerst in december, maar toen waren we niet helemaal tevreden over het eindresultaat. Door alles in één keer op te nemen, hoopten we de energie van een live optreden op plaat te kunnen vangen. Maar al snel bleek dat we daar nog niet goed genoeg in waren, dus zijn we voor een maand terug de oefenruimte in gegaan. In maart hebben we het over gedaan. Toen lukte het wel.”

De voor hun doen relatief rustige plaat Man or Monster is voor de band een promo om veel meer optredens te kunnen krijgen. In Engeland is een clubtour al geregeld, in Nederland nog niet. “Daar doe je niets aan, dit zijn de aanbiedingen die we krijgen. In Engeland bijvoorbeeld reizen mensen honderden kilometers om ons te zien. In Australië krijgen we nu ook volop airplay. Al zijn er nog geen plannen om daar naartoe te gaan.”

Misschien dan nog geen tour in eigen land, helemaal overgeslagen worden we niet. “Die komt volgend jaar. En 15 november presenteren we het album in Bibelot, in onze hometown.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12