Jerney Kaagman: “Als ik hier blijf, hou ik de boel op” Jerney Kaagman: “Als ik hier blijf, hou ik de boel op”

Directeur Buma Cultuur over haar vertrek

Jerney Kaagman: “Als ik hier blijf, hou ik de boel op”

Directeur Buma Cultuur over haar vertrek

Na negen jaar vertrekt Jerney Kaagman als directeur bij Buma Cultuur. "Ik wil geen slaaf van mijn werk worden, maar met mijn lieve Bert ook leuke dingen kunnen doen."

Directeur Buma Cultuur over haar vertrek

Jerney Kaagman. Ja, zij is een van de juryleden van Idols. En de wat oudere lezer kennen haar ook als zangeres van Earth & Fire. Maar ze is ook een van de belangrijkste lobbyisten in de popsector. Negen jaar lang was Kaagman directeur van Buma Cultuur, de organisatie die zich hard maakt voor Nederlandse popmuziek in eigen land en daarbuiten. Was, want ze stopt. Op 1 maart volgend jaar vertrekt ze. Wie haar opvolger wordt? “Iemand die het wel bij kan houden”, zegt Kaagman.

Volgens Kaagman, zelf inmiddels 61 jaar, werkt er nu ‘een bak jonge mensen’ bij Buma Cultuur. “Die werken ontzettend hard, dat kan ik gewoon niet bij houden. Als ik blijf, hou ik de boel hier op.” En dus wil ze graag het stokje overdragen aan een nieuwe generatie.

Maar ook andere factoren spelen een rol in haar besluit. Zo wil ze wil meer vrije tijd. “Ik wil geen slaaf van mijn werk worden, maar met mijn lieve Bert ook leuke dingen kunnen doen. Een reis met de TGV bijvoorbeeld. Dat lijkt me wel wat, in een dagdeel van hier naar de Côte d'Azur.”

Wie Jerney Kaagman gaat opvolgen, is nog niet bekend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12