I Against I stopt I Against I stopt

Eerste Europese band bij Epitaph heeft zin in iets nieuws

I Against I stopt

Eerste Europese band bij Epitaph heeft zin in iets nieuws

I Against I, de eerste Europese band die in 1997 bij Epitaph tekende, stopt.

Eerste Europese band bij Epitaph heeft zin in iets nieuws

Twee van de drie hebben inmiddels kinderen, ze werken full-time en eigenlijk hebben ze simpelweg ook wel zin in iets nieuws. Veertien jaar na oprichting stopt de Dordtse poppunkband I Against I.

I Against I tekende in 1997 als eerste Europese band bij Epitaph, het toonaangevende label van Bad Religion gitarist Brett Gurewitz. In 1998 bracht het daar zijn eerste langspeler uit, Headcleaner, in 2000 opgevolgd door I’m a f***ed dancer but my moods are swinging. “Dat was de mooiste periode voor ons. We zijn naar Amerika gegaan om daar samen met Bill Stevenson van de Descendents onze plaat op te nemen. Hij is toch wel een held van ons. Twee weken lang sliepen we in zijn huis.”

Maar tussen 2000 en 2005 blijft het nagenoeg stil. “In 2000 stuurde we een paar demo’s naar Epitaph voor een eventuele nieuwe plaat. Maar daar zeiden ze helaas sorry tegen. Het heeft toen een tijd geduurd voordat we iets nieuws uitbrachten.”

Dat was in 2005, toen hun gelijknamig album bij Moondown Records uitkwam. “Toch zijn we op dat album misschien nog wel het meest trots. Toen we bij Epitaph tekenden, waren we nog maar net begonnen. Dan heb je vaak nog de tijd nodig om wat aan te modderen. Maar alles wat wij maakten, werd meteen op plaat gezet. Later wisten we veel beter wat we zelf nu eigenlijk wilden.”

Echt helemaal stoppen met muziekmaken zal I Against I niet. Jasper: “We zullen af en toe met zijn drieën nog wel de oefenruimte in gaan. En misschien gaan we wel iets anders beginnen, maar wanneer, dat weten we nog niet.”

Op 13 december speelt I Against I zijn afscheidsconcert in de Popcentrale in Dordrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12