Nieuw album Meindert Talma wordt muziekfilm Nieuw album Meindert Talma wordt muziekfilm

Groninger stapelt zichzelf op

Nieuw album Meindert Talma wordt muziekfilm

Groninger stapelt zichzelf op

Het nieuwe album van Meindert Talma is allang af. De Groninger is zelfs al begonnen aan een volgende. Toch duurt het zeker nog een half jaar voordat de opvolger van Nu Geloof Ik Wat Er In De Bijbel staat te beluisteren is. “Het is wachten tot de opnames klaar zijn. Het wordt namelijk een muziekfilm.”

Groninger stapelt zichzelf op

Elke doordeweekse dag neemt Meindert Talma de trein van tien over negen naar Groningen, waar hij in zijn kantoor aan zijn roman werkt. Zonder internet of enig ander contact met de buitenwereld. Alleen rond de middag gaat hij voor een broodje het centrum in. Aan zijn nieuwe plaat die Nu Geloof Ik Wat Er In De Bijbel Staat uit 2006 zal opvolgen, werkt hij niet meer.  Die is al af. “Al bijna een half jaar”, preciseert Talma. 

Toch zal het zeker nog een half jaar duren voordat deze uitkomt. “Er komt een film bij”, vertelt de Groninger. “De muziek is geschreven voor een film. Die film gaat over twee personages en hun ondergang. Er wordt niet in gesproken, de songs vormen de dialogen. Het is een Engelstalig project van verschillende muzikanten. Ik wil er nog niet te veel over vertellen. Aan het einde van dit jaar zal de film zo goed als af zijn. Dan wordt het een cd/dvd uitgave.”

Maar ook op muzikaal gebied zit Talma niet stil. Wanneer hij ’s avonds terugkomt van kantoor sluit hij zichzelf op in zijn studio in de achtertuin. En met resultaat. De liedjes stapelen zich inmiddels op. Zo is de demo van de opvolger van de opvolger ook al klaar. “En ik ben bezig met een nieuwe Engelstalige cd. Ik loop dus wat op mijzelf vooruit, maar dat kan geen kwaad. Het is niet erg om te moeten wachten op een releasedatum.”

Luister naar het gehele interview met Meindert Talma in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12