Joost van Bellen begint boek na succesvol 3VOOR12weblog Joost van Bellen begint boek na succesvol 3VOOR12weblog

Artiesten over 10 jaar 3VOOR12

Joost van Bellen begint boek na succesvol 3VOOR12weblog

Artiesten over 10 jaar 3VOOR12

3VOOR12 bestaat 10 jaar. Daar zijn we zelf heel blij mee, maar wat kunnen we er meer over zeggen zonder al te veel veren in bepaalde plekken te stoppen. Dus laten we dat anderen doen. 15 mei vieren we het met alle zestien lokaalafdelingen door het hele land. Tot die tijd elke dag een artiest aan het woord over ons. Vandaag: Joost van Bellen.

Artiesten over 10 jaar 3VOOR12

 

 3VOOR12 bestaat 10 jaar. Daar zijn we zelf heel blij mee, maar wat kunnen we er meer over zeggen zonder al te veel veren in bepaalde plekken te stoppen. Dus laten we dat anderen doen. 15 mei vieren we het met alle zestien lokaalafdelingen door het hele land. Tot die tijd elke dag een artiest aan het woord over ons.

"Het is drie keer kut en twee keer fantastisch." Het zijn de eerste woorden van Joost van Bellen op 3VOOR12. Dat is alweer acht jaar geleden, vanaf New Frontier waar hij draaide. Het is ook de eerste set van hem op de site. "Al ben ik niet meer de Joost van Bellen van toen. Toen zat ik nog in een andere hoek van muziek."

Joost van Bellen over 3VOOR12…

kent 3VOOR12 sinds: "De site ken ik sinds 2001, toen electro opkwam. Ik draaide voor die tijd voornamelijk house. Electro bracht dance en bandjesmuziek bij elkaar. Dan kom je automatisch bij 3VOOR12 terecht."

eerste contact: "Toen ik van house omsloeg naar mijn tweede jeugd met een punky geluid, zei muziekpromotor Corné Bos tegen mij: 'jij hoort bij 3VOOR12' en bracht me met hen in contact."

mooie herinnering: "Mijn dagboeken vanaf Miami Winter Conference. Vooral die van twee jaar geleden vind ik geslaagd, juist omdat ik hysterisch was. Alles mislukte, die stress heb ik van me afgeschreven. Via mail en MySpace heb ik er veel reacties op gekregen. Doe iets met dat schrijven, zeiden ze. Dat ga ik ook doen. Als ik op mijn lauweren ga rusten, wil ik een roman gaan schrijven. Maar wanneer dat is? Ik bevind me nu op het hoogtepunt van mijn carrière. Maar ik kan me voorstellen dat ik het ooit eens rustiger aan zal doen."

Van Bellen merkt vervolgens op dat hij ook wel een dieptepunt weet te noemen. Ook daar krijgt hij hier natuurlijk de ruimte voor. "Het bericht over de clip voor Fuck More van Junkie XL die ik met Gerald van der Kaap heb gemaakt. We hadden ons drie keer in de rondte gewerkt en dan wordt er zo'n zuur bakje aan het woord gelaten om zijn twijfels over de censuurkwestie te uiten. Dat vond ik journalistiek onjuist."

ik zeg 10 jaar 3VOOR12, jij zegt... "tien jaar de beste site."

verjaardagswens voor 3VOOR12: "Een chique villa met een zwembad vol champagne en rocksterren. Dan kom ik graag een keer langs om een cocktail te drinken."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12