Theater en dans terug op Lowlands Theater en dans terug op Lowlands

Lowlands biedt met terugkeer Charlie meer ruimte aan kleine acts

Theater en dans terug op Lowlands

Lowlands biedt met terugkeer Charlie meer ruimte aan kleine acts

Lowlands heeft dit jaar twee nieuwe tenten. Het zijn oude bekenden: Echo II en Charlie. Met die twee tenten biedt Lowlands meer ruimte aan theater en dans en aan kleine bands.

Lowlands biedt met terugkeer Charlie meer ruimte aan kleine acts

Liefhebbers van theater en dans moesten de laatste jaren op een houtje bijten op het Lowlands festival. Omdat structurele subsidie uitbleef, besloot de organisatie in 2005 de geliefde programma-onderdelen grotendeels te schrappen. Komende zomer zal een tweede Echo-tent ruimte bieden aan theater en dans. Zonder overheidssteun, vertelt directeur Eric van Eerdenburg aan Metro. In 2006 deed Lowlands een poging fondsen te werven met een voorstelling van het Scapino ballet. “We hebben diverse fondsen uitgenodigd om hen te laten zien wat het nu precies inhoudt. Minister Plasterk is ook komen kijken, maar hij mocht ook niet in de geldkist grijpen.” 
Ook oude bekende Charlie keert terug op Lowlands. De kleinste tent van het stel biedt ruimte aan zo’n 1000 tot 1200 bezoekers. “Een Paradisootje vol”, zegt Van Eerdenburg. Charlie verdween een paar jaar geleden van de kaart, maar moet nu weer ruimte bieden aan kleine acts. “Omdat er ontzettend veel op het gebied van nieuwe muziek gebeurt, is besloten de Charlie te laten terugkeren”, aldus Lowlands. “Hier treden gitaarbandjes en singer-songwriters op waarvoor andere podia te groot zijn, maar die zeker niet ongehoord mogen blijven.” 
De Essent Awards zullen dit jaar niet op het programma staan, omdat het energiebedrijf stopt met de sponsoring. Een nieuwe sponsor wordt nog gezocht. Tot die tijd zal Lowlands sowieso zelf vijf debuterende acts van Nederlandse bodem bundelen. Die zullen niet in de kleine Charlie spelen, maar net als de afgelopen jaren in India. “Er komen elk jaar duizenden mensen op af”, zegt Van Eerdenburg. Headliners zijn nog niet bekend, de eerste namen druppelen wel naar buiten: The National, Killswitch Engage en Asakusa Jinta.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12