Kempi veroordeeld tot 12 maanden cel

Rapper heeft meerdere keren met vuurwapens gedreigd

De rechtbank in ’s Hertogenbosch heeft maandagmiddag rapper Kempi veroordeeld tot twaalf maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf. De rechter noemde de daden van de rapper ‘ernstige misdrijven’ en kwam, mede dankzij een strafblad van tien pagina’s, tot de maximale straf die een politierechter uit kan delen.

Rapper heeft meerdere keren met vuurwapens gedreigd

De politierechter in ’s Hertogenbosch heeft maandagmiddag rapper Kempi veroordeeld tot twaalf maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf. De rechter achtte alle ten laste gelegde feiten bewezen. Volgens de parketvoorlichter van het arrondissementsparket in Den Bosch gaat het niet om één uit de hand gelopen incident, maar om een reeks vergrijpen. De rechter noemde de daden van de rapper ‘ernstige misdrijven’ en kwam, mede dankzij een strafblad van tien pagina’s, tot de maximale straf die een politierechter uit kan delen. Die straf is conform de eis van de officier van justitie. Zowel het Openbaar Ministerie als de advocaat van de rapper ziet af van hoger beroep.

Op 25 maart werd Kempi in Eindhoven bij een vechtpartij aangetroffen met een pistool, inclusief vier patronen. Diezelfde dag in Helmond had hij zelfs de beschikking over een automatisch vuurwapen van het type Uzi Micro. Drie dagen eerder, op 22 maart 2008, heeft hij in de trein tussen Eindhoven en Eindhoven Beukenlaan twee conducteurs bedreigd met een wapen en de woorden “Ik zou je kapot moeten schieten”. De conducteurs hadden hem betrapt op het reizen met een valse OV-kaart. Ook het incident in discotheek Dance World in Wildervank (bij Veendam) op 18 maart 2007 is in deze zaak meegenomen. Daar heeft hij na een optreden met een vuurwapen gezwaaid en drie mensen bedreigd.

De straf is een streep door de rekening voor de rapper. Dit jaar zou zijn debuutalbum De Zoon moeten verschijnen. Begin dit jaar bracht hij nog een succesvolle derde mixtape uit. Bovendien startte hij enkele maanden geleden zijn eigen bedrijf Sterrenlaan Entertainment, waarop hij talenten de kans wil geven door te breken als rapper. Begin 2007 werd hij ook al veroordeeld wegens mishandeling bij een vechtpartij.