Nieuwe Bitterzoet gaat programmering breder trekken

“Maar we worden geen housetent”

Bitterzoet is in nieuwe handen en wel die van horecatijgers Sjoerd Idema en Bas Louwers. Ze zullen geen al te grote wijzigingen in het concept aanbrengen, maar gaan wel voor een bredere programmering en een comfortabele rookruimte. “Het gebruik van de ruimte is nu veel effectiever.”

“Maar we worden geen housetent”

Sjoerd Idema en Bas Louwers zijn de namen achter de nieuwe Bitterzoet. In zeventien dagen is het pand aan de Amsterdamse Spuistraat compleet opgeknapt en opgefrist voor een tweede hoofdstuk van de populaire club. Het kostte de oude eigenaren ruim een half jaar om hun kindje daadwerkelijk van de hand te doen. “Het was een emotionele verkoop,” aldus Bas Louwers. “Er is zelfs een partij geweest die veel geld bood om er een restaurant van te maken, maar dat zagen ze echt niet zitten. Wij gaan voor een groot deel de sfeer voortzetten.” Louwers zegt de programmering wel iets breder te willen trekken, maar organisatoren als Subbacultcha!, Amsterdam Underground en Mojo al snel weer te verwelkomen. “We gaan er geen housetent van maken, dat kan ik niet aan.”

Idema was voorheen werkzaam bij kunstenaarssociëteit De Kring. Louwers, die de programmering van Bitterzoet op zich neemt, was verantwoordelijk voor de clubleiding en het programma bij Jimmy Woo, Odeon en later Hotel Arena. Het duo heeft een compleet nieuw barteam bij elkaar moeten zoeken. “Het oude personeel is meegenomen naar Timboektoe en het nieuwe restaurant van de oude eigenaren. Gelukkig hebben wij een groot netwerk waar we prima mensen uit hebben kunnen pikken.”

Afgelopen zaterdag was de opening van het nieuwe gebouw. Tot op het laatste moment werden er nog peertjes ingeschroefd en zaagsel weggezogen. Louwers is blij met de enthousiaste reacties. Kunstenaars Wayne Horse en Shoko hebben een gigantische wandschildering gemaakt en een compleet nieuw lichtplan zet het geheel in de schijnwerpers. Vanavond zorgen de reggaehelden van Midnite dat het nieuw snel van de muren wordt afgezweet.