Metropolis viert verjaardig in stijl Metropolis viert verjaardig in stijl

Iedereen krijgt een persoonlijke traktatie

Metropolis viert verjaardig in stijl

Iedereen krijgt een persoonlijke traktatie

In en warme avondzon is Metropolis Festival 2008 zondagavond afgesloten door de Britse band South Central. In het Rotterdamse Zuiderpark werd de twintigste verjaardag van het gratis muziekfestival gevierd. Een uitgebreid fotoverslag van een geslaagde jubileumeditie met bands als Friska Viljor, Black Box Revelation en Blood Red Shoes.

Iedereen krijgt een persoonlijke traktatie

In de twintig jaar dat Metropolis Festival plaatsvindt, is er veel veranderd. Waren optredens vroegâh nog vooral voor de leuk en promotie van een album, nu moeten met gages vele kosten worden gedekt. Deden meneer de brandweer, de vergunningverlener, Voedsel en Waren Autoriteit en oom agent voorheen nog wel eens een oogje dicht, tegenwoordig is zelfs de organisatie van een klein feestje een productionele en administratieve war on terror. En mag je vandaag nou wel of niet roken in de Tent? Het mag duidelijk zijn: de realisatie van een gratis festival is, twintig jaar na de eerste editie (toen nog Poppark geheten), een knappe prestatie.

Ook voor de jubileumeditie van het stadsfestival is het gelukt om een mooie lijst relevante, opkomende en vernieuwende artiesten te contracteren. Met oog voor de wensen van een extreem breed publiek (namelijk: iedereen) is het programma wederom sterk en onderscheidend. Waar kun je anders voor de prijs van een gratis biertje, in amper een uur tijd, genieten van onbekende en succesvolle artiesten in acht compleet verschillende genres. Zat er dit jaar een revelatie als Smashing Pumpkins (in 1992) of The Strokes (in 2001) bij? Laten we dat evalueren rond het vijfentwintigjarig jubileum.

Binnenkort op 3VOOR12: diverse audio opnamen van Metropolis 2008. Kijk voor meer foto's op de 3VOOR12 Flickr-pagina.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12