Kraak & Smaak doen Amerika en Perez Hilton

“Wellicht vestigen we ons nog eens in States”

Kraak & Smaak gaan naar Amerika. Nu zijn ze nog aan het nagenieten van een optreden op Glastonbury. Een optreden dat bijna niet doorging. Na een zes uur durende pech-pitstop door een verdwenen wiel van de tourbus kwam Kraak & Smaak drie kwartier voor het optreden aan.

“Wellicht vestigen we ons nog eens in States”

Het tweede album van Kraak & Smaak Plastic People staat al zestien weken in de Album Top 100, de heren stonden dit jaar op het fameuze Glastonbury en met vele boekingen waaronder voor Lowlands en Sziget staat er ook nog een mooie zomer voor de boeg. Een zomer die nog lang zou kunnen duren. Kraak & Smaak gaat namelijk voor de tweede maal touren in Amerika.

De details zijn nog niet helemaal bekend, maar het enige gat in de touragenda is in november dus dat moet hem worden. “Het heeft geen zin om voor één show op-en-neer te gaan dus we willen wel meteen twee á drie weken daar spelen”, aldus bandlid Wim Plug. “Soms staan we in kleine clubs, maar we hebben ook al in El Ray in L.A. gespeeld. Geen kinderachtige plek. We gaan zien wat de oversteek ons ditmaal brengt.”

Plug erkent dat drie weken eigenlijk ook te kort is om in de VS echt spijkers met koppen te slaan. “We denken er wel over om ons langer te vestigen. Zoals Junkie XL daar ook is begonnen. Maar daar is het nu nog te vroeg voor.” Een bescheiden standpunt want na het debuut komt deze zomer ook Plastic People aldaar in de schappen. Tevens hebben ze in de populaire celebrityblogger Perez Hilton een invloedrijke fan gevonden. Zo tipte Hilton zijn lezers over de internationale hit Squeeze Me. “Heel leuk. We hebben hem wat promo en oudere clips gestuurd. Misschien moeten we inderdaad eens bij hem langsgaan. Gaan we regelen!”, grapt Plug met een serieuze ondertoon.

Na Amerika zijn waarschijnlijk Australië en Japan aan de beurt. “We zouden zomaar anderhalve maand weg kunnen zijn. Maar Australië is een mooi avontuur en als je dan toch dat eind gaat vliegen, kun je Japan net zo goed ook doen.”

Bekijk hieronder de ‘motorway mayhem‘ voorafgaand aan Glastonbury.