Aux Raus ingevlogen voor exclusief feest in New York

Optreden met Three 6 Maffia en dan snel door naar Deurne

Aux Raus is in New York. Luuk en Bas spelen morgen op een exclusief feest met de populaire hiphoppers Three 6 Mafia. Niet dat ze tijd hebben om te blijven hangen want de Zomerfeesten in Deurne moeten de dag erna platgespeeld worden.

Optreden met Three 6 Maffia en dan snel door naar Deurne

Het kan raar lopen. Op dit moment zitten Luuk en Bas van Aux Raus in The Big Apple voor een optreden op een feestje van schoenenmerk Alife. Morgen zullen ze openen voor Three 6 Mafia, populaire gangstarappers uit Memphis. 3VOOR12 was benieuwd hoe de gabberpunks hier nu weer verzeilt raken. “Schoenenwinkel Patta in Amsterdam heeft samen met Piet Parra een schoen ontworpen voor Alife in New York. Wij speelden op een feest in de Bitterzoet bij de lancering van deze sneaker en daar was ook de baas van Alife. Hij bleek een groot liefhebber van ouwe gabber en vond onze show te gek. Een paar weken later kregen we een e-mail of we interesse hadden om ook op een Alife feest in New York te komen spelen. Na een hoop geregel is dat dus gelukt,” mailen de heren vanuit Amerika.

De mensen van Alife blijken ondanks het hiphopimago goed bekend met Nederlandse techno en gabber, een aantal medewerkers waren volgens Aux Raus vroeger echte metalheads. “Ze vinden de energie en de lompheid van onze muziek tof.” Gaan de heren nog met Three 6 Mafia aan de champagne en hoestsiroop? “We drinken zeker wat Crystal, de RobiTussin slaan we even over.” Overigens zijn de Amsterdamse sterren te populair om te kunnen blijven hangen voor het optreden van de hiphoppers. “We moeten direct na onze show in een taxi naar het vliegveld racen om op tijd in Nederland te zijn voor onze show in Deurne. Deurne is het New York van Brabant, dus voor ons zijn beide shows even belangrijk.”

Levert dit optreden, naast de nodige champagne, nog veel geld op? “Onwijs veel. De tickets en het hotel zijn betaald, de onkosten worden vergoed, er liggen kilo's coke en daarnaast nog twintig maagden voor ons allebei.” Het zijn drukke tijden voor Aux Raus. Na Deurne gaat de tour richting het Italiaanse Napels en via enkele Nederlandse shows naar London en Belgie.