SP stelt Kamervragen over nieuw fonds NFPK SP stelt Kamervragen over nieuw fonds NFPK

“Ik ben nooit voorstander van logge organisaties. Er is altijd iemand die het onderspit delft”

SP stelt Kamervragen over nieuw fonds NFPK

“Ik ben nooit voorstander van logge organisaties. Er is altijd iemand die het onderspit delft”

SP’ er Arda Gerkens heeft OCW minister Ronald Plasterk kamervragen gesteld. Aanleiding is het bericht op 3VOOR12 over de onrust die in de popsector heerst over het nieuwe fonds NFPK. “Mensen zijn ongerust. Het is beter om vroeg in actie te komen.”

“Ik ben nooit voorstander van logge organisaties. Er is altijd iemand die het onderspit delft”

3VOOR12 berichtte vorige week dat het nieuwe fonds NFPK voor veel onduidelijkheid en onrust zorgt in de popsector. SP’er Arda Gerkens liet direct van zich horen en heeft OC en W minister Ronald Plasterk om opheldering gevraagd. “Er heerst genoeg onrust om hier Kamervragen over te stellen. Mensen zijn er niet gerust op, zeker omdat popmuziek al zo weinig subsidie krijgt.”  

Het NFPK bestaat sinds 1 november 2007 en is een fusie van de vroegere fondsen FPPM (Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing), FAPK (Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten) en FST (Fonds voor de Scheppende Toonkunst). Het doel achter de fusie is het creëren van één duidelijk aanspreekpunt voor subsidie-aanvragers. Nu heeft de popsector laten weten bang te zijn dat de fusie in het nadeel zal werken van de popmuziek. Gerkens: “Ik hoor verhalen dat het aanvragen van een  subsidie van een paar duizend euro nu soms wel drie maanden duurt. Door de Kamervragen wil ik deze geruchten hard maken. Het is beter om vroeg in actie te komen.”  

Volgens Gerkens heeft de popsector subsidie nog altijd hard nodig. “Sommige acts hebben een steuntje in de rug nodig. De regelingen moeten daarom niet weer veranderen. De NFPK is een grote organisatie. Ik ben nooit voorstander van logge organisaties bestaande uit kleine eilandjes. Er is dan altijd iets of iemand die het onderspit delft.”  

Binnen drie weken hoopt Gerkens antwoord te krijgen, dat is de deadline waarbinnen een minister behoort te reageren. “Ik merk dat die deadline steeds vaker wordt overschreden. Maar het zijn eenvoudige vragen. Die moet Plasterk zo kunnen beantwoorden.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12