Goud Graven met U-Niq: Appa, Postman en Brace Goud Graven met U-Niq: Appa, Postman en Brace

“Appa is controversieel, daarvan zijn er te weinig in Nederland”

Goud Graven met U-Niq: Appa, Postman en Brace

“Appa is controversieel, daarvan zijn er te weinig in Nederland”

Aankomende vrijdag 29 februari presenteert U-niq zijn nieuwe album Het Kapitalisme in de Catwalk in Rotterdam. Het verschil met zijn vorige, plaat Rotterdam is volgens de rapper groot; meer uitgebalanceerd en overtuigender. De rapper graaft naar goud in het 3VOOR12 archief.

“Appa is controversieel, daarvan zijn er te weinig in Nederland”

Anderhalf jaar na zijn Nederlandstalig debuut Rotterdam komt U-Niq met de opvolger: Het Kapitalisme. Het verschil met zijn vorige is groot, vertelt de rapper. “Het Kapitalisme is meer uitgebalanceerd, heeft meer diepgang en is overtuigender.” Aanstaande vrijdag 29 februari presenteert hij het album in de Catwalk in zijn stad Rotterdam. Hij staat daar niet alleen, ook de meeste gastrappers zijn aanwezig: Winne, Eddy Ra, Feis, Crimson, ShyRock, Heinek’n en Alyssia. U-Niq graaft naar zijn favoriete in het 3VOOR12 archief.

Postman – Live in Club 3VOOR12 28 juni 2006
“Postman en ik kennen elkaar van kinds af aan, we hebben ook jarenlang samengewerkt. Hij is een van de weinige rappers die is het gelukt om door te breken naar het grote publiek en sindsdien eigenlijk altijd aan de oppervlakte is gebleven. Dat is een hele prestatie. Zijn optredens zijn vol energie en ritme. Van zijn nieuwe album verwacht ik veel. Anonymous is een purist en perfectionist. Hij doet het altijd goed.”

U-Niq live op Noorderslag 13-1-2007
“Noorderslag kan veel voor een artiest betekenen, maar ik heb weinig aan dit optreden overgehouden. Er gebeurden die dag dingen die niet helemaal klopten. Zo werd hiphop in een hal weggezet, die als doorgang werd gebruikt. Desondanks was het een goed optreden. Het goede was dat iedereen dus mooi wel bleef staan.”

Appa live in Club 3VOOR12 21-11-2007
“Ik heb veel respect voor wat Appa doet. Hij zegt wat hij denkt, doet wat hij moet doen. Daarmee trekt hij zich weinig aan van anderen. Hij breekt dingen, precies waar de rapcultuur voor staat. Tegenwoordig is het een groot commercieel ding, maar daar is hiphop niet voor bedoeld. Rap wordt uit zijn verband getrokken door mensen die claimen rapper te zijn. Appa is een uitzondering. Hij is controversieel, daarvan zijn er te weinig in Nederland. “

Brace live op Noorderslag 2006
“Mijn kleine neef Brace maakt gewoon mooie muziek. Hij heeft r ’n b nummers naar de Nederlandse top tien gebracht. Het genre is niet helemaal mijn ding, maar het is wel een muziekstroming die dicht bij hiphop staat. Het is muziek met gevoel. Een goeie zanger kan soms hetzelfde bereiken als een goeie mc. Brace kan dat.”
Opgezwolle live op Pinkpop 2006
“Opgezwolle doet zijn ding kalm, zonder te veel stress. Dat zie je terug op het podium: de optredens zijn professioneel en uitgebalanceerd. Dat maakt ze om die reden ook enorm geliefd bij het publiek. Ze hebben wel wat van die typische Nederlandse mentaliteit: ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Daardoor identificeren veel mensen zich met hen. Ik vind ze vooral erg goed.”
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12