De 7EVEN (week 9): Autechre, Kubus & Bang Bang, Get Well Soon De 7EVEN (week 9): Autechre, Kubus & Bang Bang, Get Well Soon

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

De 7EVEN (week 9): Autechre, Kubus & Bang Bang, Get Well Soon

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en KindaMuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

AUTECHRE | QUARISTICE
Beats » Warp/Rough Trade
Veelal moeilijke ritmes, vrijwel uitsluitend synthetische geluiden en
nauwelijks melodie. Autechre is inmiddels koning als het op sampling aankomt. Wat dat betreft valt er veel te genieten. Maar je moet er wel de tijd voor nemen, want pas na meer luisterbeurten kom je tot de kern.

EARTH | THE BEES MADE HONEY IN THE LION'S SKULL

Mars » Southern Lord/Konkurrent
Op The Bees Made Honey in the Lion's Skull zijn de beelden die Dylan Carlsons nog immer eindeloos langzaam twangende gitaar oproept niet die van de duisternis van de menselijke geest, maar die van de majestueuze schoonheid van het landschap: eindeloos hoge sequoia's en arenden die cirkelen boven de Rockies.

GET WELL SOON | REST NOW! WEARY HEAD, YOU WILL
Rock » City Slang/V2
Get Well Soons debuutalbum brengt de gezwollen orkestrale Balkanblazers van Beirut, de grootse arrangementen van Arcade Fire en de lo-fi folk en onvaste stem van de vroege Bright Eyes. Een veelzijdig meesterwerk, warm aanbevolen aan liefhebbers van de betere indierock.

NELS ANDREWS | OFF TRACK BETTING
Twang » Reveal/Lucky Dice
Nels Andrews maakt weemoedige woestijnplaatjes. Zijn Off Track Betting is door zijn lichthese stem en sfeervolle begeleiding veelal warm als zand en af en toe bijtend als een ratelslang.

KUBUS + BANG BANG | PIE & MASH
Beats » Top Notch/PIAS
Pie & Mash is het dubbelalbum (en docusoap op MTV) van de gerenommeerde beats-producer uit Zwolle en de van top tot teen getatoeëerde rapper uit een Londense achterbuurt. De 31 tracks zijn wat veel van het goede, maar Bang Bang's maatschappelijke beschouwingen en de eigenzinnige beats van Kubus maken dit een overwegend geslaagde samenwerking.

SILJE NES | AMES ROOM
Twang » Fat Cat/PIAS
Silje Nes uit Noorwegen maakte op de keukentafel haar droomplaatje vol lieflijke luisterliedjes, ogenschijnlijk eenvoudig, maar o zo mooi.

LOS CAMPESINOS! | HOLD ON NOW, YOUNGSTER…
Rock » Wichita/V2
Los Campesinos! is één grote en gezellige rock-'n-rollfamilie die
gezamenlijk zorgt voor een wonderlijke en verblijdende kakofonie aan geluiden. Ongecompliceerd en onbekommerd. De nieuwe Britse sensatie? De songs op Hold on Now, Youngster... kunnen in ieder geval volop de strijd aan voor de indiepophit van 2008.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12