CONTACTADVERTENTIE: GEM zoekt meid CONTACTADVERTENTIE: GEM zoekt meid

En doet dat volgens succesvolle Boer Zoekt Vrouw formule

CONTACTADVERTENTIE: GEM zoekt meid

En doet dat volgens succesvolle Boer Zoekt Vrouw formule

Blond of bruin, dun of stevig, cup a of c. Het maakt GEM niets uit. Ze zijn gewoon op zoek naar ‘een meid’ voor op de hoes van het nieuwe album. De band beroept zich op de immer succesvolle Boer Zoekt Vrouw formule. “Straks zullen we met de foto’s rond de tafel gaan zitten.”

En doet dat volgens succesvolle Boer Zoekt Vrouw formule

Blond, bruin, strak, stevig, cup a of c. Het maakt GEM niets uit. De Utrechtse band is op zoek naar een meid, verder hebben ze geen specifieke wensen. “Misschien moet ze alleen niet te jong zijn”, zegt zanger Maurits Westerik. Dat meisje moet de hoes van het nieuwe album sieren en in de videoclip van de single Look gaan spelen. “Het idee is ontstaan toen we met de hoes aan het knutselen waren. We wilden eens iets anders dan het geijkte artwork en we wilden ook onszelf niet op de hoes hebben.”  Dus is het de eer aan een meisje om zich hier voor te lenen. Ze kunnen zich op de site van de band inschrijven. Het moet een echt GEM-meisje worden, zoals de band het noemt. Maurits: “Dat moet je niet te letterlijk nemen. Het is net als het Blue Band meisje: het klinkt vooral grappig. We zoeken een meisje dat denkt het gezicht te zijn van onze band.” 

Intussen stromen de foto’s binnen.  “Er zitten al veel leuke foto’s tussen. Ze melden zich om verschillende redenen aan, dat is grappig om te lezen. De een wil het, omdat ze fan van ons is, de ander wil graag in een videoclip spelen. En weer een ander wil graag iets met mij drinken.” 

Maar als de band geen voorkeur heeft, hoe moet dan de uiteindelijke selectie plaatsvinden? “Dat zal misschien wel moeilijk worden, ja. We weten nog niet hoe we het  gaan doen. Waarschijnlijk zullen we à la Boer Zoekt Vrouw met de foto’s rond de tafel gaan zitten. De uitstraling zal het hem uiteindelijk doen. Het gaat er tenslotte om hoe je op video overkomt.” 

Inschakelen van een modellenbureau was geen optie. “Dat kost zo veel geld en we voelen ons niet geroepen om met contracten in de weer te gaan. Daarbij lopen er genoeg leuke meisjes rond die zich op deze manier kunnen inschrijven.”

GEM zelf houdt de ogen ook goed open.  “Dat doen we altijd, maar we laten het toch van de inschrijven afhangen.” 

De inschrijving sluit volgens Maurits over ‘een dikke tien dagen’.  Op de site van GEM kun je je aanmelden. Het filmpje waar de band de oproep doet, kun je hier bekijken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12