Buma/Stemra nuanceert dreigement Buma/Stemra nuanceert dreigement

Websites hebben voorlopig niets te vrezen

Buma/Stemra nuanceert dreigement

Websites hebben voorlopig niets te vrezen

De paniek die is ontstaan rondom het al dan niet verbieden van het embedden van Youtube-filmpjes is onterecht. Buma/Stemra onderzoekt op dit moment hoe het met dit fenomeen om moet gaan. De e-mails die aan verschillende websites verstuurd zijn waarin gemeld werd dat er licenties voor de Youtube-filmpjes nodig zijn, zijn "prematuur verstuurd," aldus Noortje de Bakker van Buma/Stemra.

Websites hebben voorlopig niets te vrezen

Volgens Buma/Stemra berust de discussie die rond het embedden van Youtube-filmpjes is ontstaan op een misverstand. Volgens persvoorlichtster Noortje de Bakker is er een 'premature' mail verstuurd waarin bericht werd dat er voor het embedden van Youtube filmpjes een licentie is vereist.

"Wij verbieden niets," aldus De Bakker. Verschillende muzieksites ontvingen de afgelopen week een mail waarin ze verteld werd dat ze licenties moesten betalen voor muziek op hun site. Een aantal partijen vroeg Buma/Stemre daarop of dat ook gold voor hun Youtube-filmpjes en Last.fm streams. Een medewerker van Buma/Stemra antwoordde daarop per abuis dat dat het geval was, aldus De Bakker.

Blijft de vraag waarom Buma/Stemra nu al dreigende mailtjes rondstuurt. "We zijn sinds begin dit jaar druk bezig op de online markt," aldus De Bakker. "Er is een nieuwe afdeling die zich buigt over de licenties op dat gebied. Er is voor Buma/Sterma nog veel te halen op internet." Volgens De Bakker zijn de betreffende mails veel te vroeg verstuurd. Buma/Stemra zoekt op dit moment namelijk nog uit hoe het met het embedden van Youtube-filmpjes om moet gaan. Verbieden is voorlopig niet aan de orde, maar de discussie in elk geval geopend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12