Song van het Jaar 2008: de keuze van The Death Letters Song van het Jaar 2008: de keuze van The Death Letters

"The Dodos bezorgen me op een aparte manier kippenvel"

, Fiona Fortuin

Song van het Jaar 2008: de keuze van The Death Letters

"The Dodos bezorgen me op een aparte manier kippenvel"

Fiona Fortuin ,

De verkiezing van Song van het Jaar is weer in volle gang. Tot 15 december kun je stemmen op jouw favoriet van 2008. De keuze van The Death Letters: "The Mars Volta heeft de plaat van het jaar gemaakt."

"The Dodos bezorgen me op een aparte manier kippenvel"

Ze wonnen de een na de andere prijs: eerst Villa Life Road to Paradiso, toen Band Boost en ook de eerste prijs van de Highschool Music Competition wisten ze in de wacht te slepen. En dan gebeurde er dit jaar nog meer in het leven van The Death Letters. Het Dordtse bluesrockende duo tekende bij Cool Buzz en maakte hun debuutalbum. Het enige wat de band en ons nu nog rest is geduld. Volgend jaar februari komt de plaat uit. Zanger Jordi “Duende” Ariza Lora over zijn favorieten van 2008.


1. The Mars Volta - Wax Simulacra
"Voor mij is "The Bedlam In Goliath" echt dé plaat van het jaar, wat een ongelooflijke muzikaliteit en originaliteit. Ik heb ze dit jaar twee keer live mogen bewonderen en ze hebben me twee keer echt enorm omver geblazen. Eén van de beste bands van nu!"

2. The Dodos - Fools
"Deze band heb ik dit jaar ook twee keer live mogen bewonderen en wat me opviel is dat ze me op een hele aparte manier kippenvel bezorgen. Vooral live komen ze echt meesterlijk over, wat een energie! "Visiter" is dan ook voor mij één van de betere albums van dit jaar."

3. Death Cab For Cutie - No Sunlight
"Één van de weinig bands waar ik echt emotioneel heel erg onrustig van word, bloedstollende mooie melodiën. Ook van Death Cab heb ik twee keer live kunnen genieten. Wat me opviel is dat ze niet gaan voor de heftige, duidelijke, emoties, maar ze je echt weten te raken op een heel speciale manier. Knap, maar toch ook een beetje verontrustend."

4. Blood Red Shoes - I Wish I Was Someone Better
"Weer een fantastische nieuwe Engelse band. Het album "Box of Secrets" werkt dan ook heel erg aanstekelijk. Weer een lekker nieuw en fris geluid afkomstig van een duo!"

5. The Kills - Cheap & Cheerful
"Het dit jaar uitgekomen "Midnight Boom" werkt heel verslavend, vooral omdat de melodiën meer pop en 'mooier' zijn dan de vorige twee albums. En hij duurt overigens maar een half uur, wat helemaal geen slecht ding is. De beats zitten echt enorm goed in elkaar en de gitaren zijn weer net zo lekker rauw als op het eerste album!"

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan hier of hier, of hier. HIERRR! Tot 15 december! Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12