Poppodium Exit blijft bestaan Poppodium Exit blijft bestaan

Gemeente garandeert doorstart in stichting

, Renee Hartog

Poppodium Exit blijft bestaan

Gemeente garandeert doorstart in stichting

Renee Hartog ,

Na de WATT lijkt ook het Rotterdamse poppodium Exit gered van de ondergang. Met hulp van de gemeente gaat Exit in de schuldsanering en maakt per 1 januari 2009 een doorstart als stichting.

Gemeente garandeert doorstart in stichting

‘Exit is saved!’, meldt de website van het Rotterdamse podiumcafé Exit verheugd. En ja, het lijkt er inderdaad op dat na de WATT ook dit poppodium gered is. Per 1 januari wordt er een doorstart gemaakt als ‘Stichting Exit’. Met financiële hulp van de gemeente Rotterdam krijgt Exit de mogelijkheid om de schulden te saneren en komt daarnaast in 2009 gewoon in aanmerking voor de podiumsubsidie, waardoor de tent open kan blijven.

Volgens eigenaar Mark Beljon wordt er sinds drie maanden onderhandeld met de gemeente over een reddingsplan voor Exit en is de deal zo goed als rond. Een woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Grashoff bevestigt dit. Exit, nu een eenmanszaak, gaat over in een stichting. Deze stichting wordt bestuurd door mensen die worden aangesteld door de gemeente en de eigenaar komt in loondienst. Verder verandert er niets; met hulp van de gemeente kan Exit gewoon Exit blijven.

Want ook voor de schulden, die eerder dit jaar bijna het einde van het poppodium betekenden, is er een oplossing. De gemeente steekt 85.000 euro in de stichting, zodat de schulden, die op naam van de eigenaar blijven staan, gesaneerd kunnen worden.  Daarnaast komt Exit volgend jaar gewoon in aanmerking voor de podiumsubsidie. Eerst zou deze subsidie, die zo’n 15.000 euro bedraagt, niet toereikend zijn, maar dankzij de schuldsanering moet Exit het hiermee gaan redden. 

“De gemeente is er in ieder geval helemaal voor om Exit open te houden", aldus Beljon. "Het hangt nu eigenlijk alleen nog af van de bierbrouwer, daar wordt momenteel mee onderhandeld."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12