Guinness Book of Recordings: Tom Trago kiest MGMT

"Al was dit optreden niet heel goed, het is een super band"

Fiona Fortuin ,

2008, zijn laatste dagen zijn geteld. Tijd om de balans op te maken: welke opnames van dit jaar krijgen een plek in het Guinness Book of Recordings? Die keuze maken we niet zelf, maar laten we over aan anderen. Aan hen die het afgelopen jaar de aandacht opeisten. Tom Trago kiest MGMT: "Bands die een beetje slordig spelen vind ik vaak de beste."

"Al was dit optreden niet heel goed, het is een super band"

Na jaren als dj in clubs in binnen- en buitenland te hebben gestaan, ging Tom Trago in januari voor het eerst live. Vooral de laatste weken van dit jaar heeft hij veel live-optredens gedaan. Met succes. Dus kwam de volgende opmerking van de Amsterdammer als een volslagen verrassing: "Ik denk dat ik er weer mee ga stoppen. Ik wil het in ieder geval minder gaan doen." De reden? "Het is als live-act een stuk moeilijker om je publiek mee te krijgen. Ik denk erover na om iets semi-live te gaan doen, met gastvocalisten en muzikanten." Zijn dit jaar uitgebrachte track Passion blijkt een voorbode te zijn voor een in februari te verwachten langspeler genaamd Voyage Direct, is de volgende verrassing die hij weet te melden. "Het zou eigenlijk een EP worden, maar er komen naast twee al bekende nummers negen nieuwe tracks op te staan." Daarover begin volgend jaar natuurlijk meer, nu eerst de vraag wat volgens hem de beste opname van 2008 is:


                                  MGMT op Lowlands 2008"Al was dit optreden niet heel erg goed, het is wel een super band. Niet heel lang geleden zag ik ze in de Melkweg en ze waren ontzettend gegroeid. Op Lowlands speelden ze ook vroeg en in een moeilijke setting met een biergooiend publiek. Het is eigenlijk een typische New York band. De leden kunnen eigenlijk niet spelen, luisteren wel goed naar hun idolen en weten daar weer iets geheel nieuws van te maken. Vaak vind ik dat ook de beste bands, zij die een beetje slordig spelen."