Guinness Book of Recordings: Jelle Paulusma kiest Caesar Guinness Book of Recordings: Jelle Paulusma kiest Caesar

"De band is gestopt, de platen hebben we gelukkig nog"

, Fiona Fortuin

Guinness Book of Recordings: Jelle Paulusma kiest Caesar

"De band is gestopt, de platen hebben we gelukkig nog"

Fiona Fortuin ,

2008, zijn laatste dagen zijn geteld. Tijd om de balans op te maken: welke beste opnames krijgen een plek in het Guinness Book of Recordings? Die keuze maken we niet zelf, maar laten we over aan anderen. Aan hen die het afgelopen jaar de aandacht opeisten. Welk(e) concert, dj-set of sessie mag mee de eeuwigheid in? Jelle Paulusma kiest het allerlaatste concert van Caesar.

"De band is gestopt, de platen hebben we gelukkig nog"

"Zonder Jelle Paulusma zou Caesar nooit zijn geworden wat het is geweest." Het zijn de woorden van Roald van Oosten op het afscheidsoptreden van Caesar, waarna Paulusma het nummer Can't Make It Happen inzet. Voor velen is dit een onbekend Caesar nummer dat een B-kantje is van Goodbye To Barruschna uit 1995. Maar niet voor Paulusma. "Ten tijde van Daryl-Ann heb ik veel met Caesar getourd, toen speelden ze hem vaak", verklaart Paulusma zijn keuze. "Het was een mooi eerbetoon, de band kreeg het afscheid dat ze verdiende." Want Caesar is er niet meer. "Dat is jammer. Het was een van de beste groepen van Nederland. Gelukkig hebben we de platen nog." En ook de opname van het afscheidsoptreden, dus kiest Paulusma deze voor de Guinness Book of Recordings.

                           Caesar @ Caesar afscheid


"Het einde van Caesar hing al lang in de lucht", gaat hij verder. "Dat is ook logisch. Een gemiddelde band bestaat zo'n drie jaar. Op een gegeven moment gaat de rek eruit, wil je verder, andere dingen doen. Het is het moment dat je bij een nieuw startpunt uitkomt: jezelf." Ook Paulusma maakt na het uiteengaan van Daryl-Ann alweer jaren alleen muziek. Dit jaar bracht hij zijn tweede soloplaat uit: IRecord. Een album dat hij zelf omschrijft als totaal anders dan zijn voorganger. Deze is toegankelijker, zegt hij. "En sommige vinden hem helemaal kut, ook prima." Na Noorderslag gaat hij op tour door Nederland met zijn zevenkoppige vriendenband. Hard repeteren was niet nodig. "Het zijn dezelfde jongens waar ik na mijn eerste plaat mee speelde. Ze hoeven de cd niet na te spelen, ze moeten er hun ei in kwijt kunnen." En dat lukt ze, volgend jaar zullen we het horen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12