Guinness Book of Recordings: GEM kiest Triggerfinger

"Zij zijn het bewijs dat je door keihard werken en veel touren ver kunt komen"

Fiona Fortuin ,

2008, zijn laatste dagen zijn geteld. Tijd om de balans op te maken: wat zijn de beste opnames van dit jaar, welke krijgen een plek in het Guinness Book of Recordings? Die keuze maken we niet zelf, maar laten we over aan anderen. Aan hen die het afgelopen jaar de aandacht opeisten. GEM: "Dagen na een optreden van Triggerfinger geniet ik er nog van."

"Zij zijn het bewijs dat je door keihard werken en veel touren ver kunt komen"

Na een roerig jaar waarin twee leden vlak achter elkaar opstapten, sprak de nieuw geformeerde GEM met zichzelf af: in 2009 gaan we genieten, lekker spelen en de rompslomp laten we achter ons. "Dat is gelukt", zegt zanger Maurits Westerik. "De clubtour was een van onze beste. We speelden vaak drie keer per week. Misschien kwam het wel door het succes op Lowlands. We stonden daar in een overvolle tent, een jaar na de albumopnames van New, dat was zo mooi. Vanaf dat moment kon het alleen nog maar beter en dat werd het. Vanaf dat moment steeg elke show boven zichzelf uit." Het beste optreden dit jaar van een andere band op 3VOOR12 is volgens Maurits:


Triggerfinger sessie op Lowlands 2008


"Eigenlijk is het doel van elke songwriter om nummers te schrijven die, in welke vorm dan ook, rechtop blijven staan. Triggerfinger ken ik als een echte rockband, maar hen lukt het, ook in een sessie. Ze zijn hier heel inventief. De drummer gebruikt een kofferbekertje en een stoel om het ritme aan te geven. Ik hou onzettend van goede live-bands. Triggerfinger is er zo een. Ze blazen me omver, dagen na een optreden geniet ik er nog van. Ze zijn het bewijs dat je door keihard werken en veel touren ver kunt komen. Twee weken geleden zag ik ze in De Helling, het was bomvol. In 2009 willen we met GEM ook nóg meer optreden. Het eerste wat we tegen elkaar zeiden na het afsluiten van de clubtour is: 'meer, meer'. Tijdens de Song van het Jaar in Desmet speelden we twee nummers. Daarna heb ik meteen mijn boeker gebeld voor volgend jaar. Het ziet er naar uit dat we naast Nederland en Duitsland ook naar andere landen gaan."