Guinness Book of Recordings: Bonne Aparte kiest Eva Braun Guinness Book of Recordings: Bonne Aparte kiest Eva Braun

"We delen onze liefde voor de underground"

, Fiona Fortuin

Guinness Book of Recordings: Bonne Aparte kiest Eva Braun

"We delen onze liefde voor de underground"

Fiona Fortuin ,

2008, zijn laatste dagen zijn geteld. Tijd om de balans op te maken: welke beste opnames van dit jaar krijgen een plek in het Guinness Book of Recordings? Die keuze maken we niet zelf, maar laten we over aan anderen. Aan hen die het afgelopen jaar de aandacht opeisten. Bonne Aparte: "Eva Braun is goed door eigenwijs te zijn."

"We delen onze liefde voor de underground"

Als eerste noemt Bonne Aparte gitarist Gerrit van der Scheer Noorderslag, maar eigenlijk zijn alle intieme optredens de favorieten van de band voor dit jaar. En dat waren er nog al wat, zowel in binnen- als buitenland. Het kan niet anders dan dat de release van hun korte, maar krachtige titelloze debuut daar zijn aandeel in heeft gehad. Binnen een jaar zette de Leeuwardense band zich op de kaart met een enorme live-reputatie. In 2009 zal de band minder luidruchtig zijn. "Volgend jaar gaat de aandacht meer naar het maken van nieuwe muziek, voor Bonne Aparte maar ook voor mijn eigen ding", zegt gitarist Gerrit van der Scheer. "Ik weet niet wanneer we iets zullen uitbrengen. Ik stel mezelf geen deadlines." Voor de Guinness book of Recordings kiest hij:

                                             Eva Braun

(Een door 3VOOR12/Amsterdam geinitieerde sessie van Eva Braun voor 10Y3VOOR12 in een plantsoen naast het Amsterdamse poffertjesrestaurant L. van Noort.)

"Eva Braun is goed door eigenwijs te zijn. We delen onze liefde voor de underground. Zij doen ook alles op hun eigen manier. Ze speelden op onze cd-presentatie in Vera. Ik was altijd in de veronderstelling dat de muziek van Eva Braun het beste tot zijn recht komt in een kleine setting. Tot het moment dat ik ze in de grote zaal van Vera zag. Het was heel erg goed, de muziek kwam echt over je heen. Een optreden van Bonne Aparte kan op een groot optreden ook tof uitpakken, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar een kleine zaal. Het effect is directer."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12