Guinness Book of Recordings: Applescal kiest Four Tet Guinness Book of Recordings: Applescal kiest Four Tet

"Hij doet dingen tegen de hype in"

, Fiona Fortuin

Guinness Book of Recordings: Applescal kiest Four Tet

"Hij doet dingen tegen de hype in"

Fiona Fortuin ,

2008, zijn laatste dagen zijn geteld. Tijd om de balans op te maken: wat zijn de beste opnames van dit jaar, welke krijgen een plek in het Guinness Book of Recordings? Die keuze maken we niet zelf, maar laten we over aan anderen. Aan hen die het afgelopen jaar de aandacht opeisten. Applescal kiest Four Tet: "Deze set geeft me een lekker gevoel, hij inspireert me."

"Hij doet dingen tegen de hype in"

Een nieuwe laptop wordt nog voor het nieuwe jaar aangeschaft. Ook is de jonge producer Applescal van plan software te kopen van het geld dat hij door het winnen van de Grote Prijs heeft gekregen (exacte bedrag: 5000 euro). Niet dat hij die programma's nog niet heeft. "Maar die zijn gekraakt, want als arme student lukt het me niet om daar zo'n 800 euro voor neer te tellen. Als gebaar naar de makers, maar ook uit zekerheid koop ik nu een legale kopie. Dat ik zeker weet dat ik het goede programma heb." Het winnen van de Grote Prijs was uiteraard een van de hoogtepunten van Pascal Terstappe, de echte naam van Applescal. Maar er was meer dat hem is bijgebleven. "Mijn eerste optreden begin dit jaar in Studio 80 was bijzonder, net als mijn optreden in Tivoli de Helling." Voor de Guinness book of Recordings kiest hij...


Four Tet Dj-set @ Red Bull Music Academy


"Veel dj-sets lijken op elkaar, er zijn maar weinig dj's die echt opvallen. James Holden bijvoorbeeld, maar het ligt te voor de hand om hem nu te kiezen. Hij is momenteel heel populair in Nederland. Four Tet heeft hier nog niet zo'n grote naam, maar ook hij draait niet standaard; techno, maar melodieus. Deze set geeft me een lekker gevoel, hij inspireert me. Four Tet doet dingen tegen de hype in."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12