Turk stapt uit Grote Prijs Turk stapt uit Grote Prijs

“Ik ben nog altijd een winnaar”

Turk stapt uit Grote Prijs

“Ik ben nog altijd een winnaar”

Turk stapt uit de Grote Prijs. Na speculaties over partijdigheid binnen de jury in de categorie hiphop/r 'n b heeft de rapper besloten zich terug te trekken. Turk verklaart zich nader: "Ik weet hoe het hiphop publiek in elkaar zit, voor mij is de lol er vanaf."

“Ik ben nog altijd een winnaar”

Rapper Turk stapt uit de Grote Prijs van Nederland. Afgelopen weekend bracht GeenStijl het bericht over partijdigheid binnen de organisatie. De site spreekt over doorgestoken kaart, omdat jurylid in de categorie hiphop/r ‘n b Roger Brouwn (aka Code Red) tevens de boeker van Turk is. “Ik had graag mee willen doen. Ik geloofde echt dat ik kon winnen met een grote show”, zegt de rapper. Maar de ophef heeft hem doen besluiten zich terug te trekken. “Er wordt nu te veel gespeculeerd, het is echt een ding geworden. Ik weet hoe het hiphop publiek in elkaar zit, voor mij is de lol er vanaf.”

Turk wist dat zijn boeker in de jury zit. “Maar ik had nooit verwacht dat daar zo’n ophef van zou worden gemaakt. Vorig jaar heeft Kleine Jay de Grote Prijs niet gewonnen omdat zijn boeker Brouwn in de jury zat, maar omdat hij een goeie show heeft gegeven.”

De rapper had inmiddels een plaats verworven in de halve finale. “Ik laat geen goud achter, ik ben nog steeds een winnaar. Voor Turk is het niet voorbij.”

Dinsdagavond licht Turk zijn besluit verder toe in het Lijn 5 radioprogramma Wat Anders.

Binnenkort verschijnt een nieuwe ep van Turk, Bennie Baklava.

De halve finale van de Grote Prijs is op 12 t/m 14, 19 t/m 21 en 26 t/m28 september. 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12