3VOOR12 Presenteert... De Kift!

3VOOR12 neemt het concert in Desmet op en geeft kaarten weg

De Kift heeft wat te vieren. Het collectief uit Koog aan Zaan bestaat twintig jaar en brengt op 1 september zijn achtste album Hoofdkaas uit. 3VOOR12 Presenteert... De Kift!

3VOOR12 neemt het concert in Desmet op en geeft kaarten weg

De Kift heeft wat te vieren. Het collectief uit Koog aan Zaan bestaat twintig jaar en brengt op 1 september zijn achtste album Hoofdkaas uit. Op dinsdag 2 september geeft de band een exclusief concert in de Desmet Studio's in Amsterdam. Het optreden is vanaf zaterdag 6 september te zien als concert van de week bij 3VOOR12.

De Kift werd in 1988 opgericht in de Zaanstreek. De band heeft zijn wortels in de kraak- en punkscene, maar ontwikkelde al snel een eigen geluid, waarin punk, Hollandse nuchterheid en Oost-Europese weemoed samenkomen. Zoals altijd put zanger Ferry Heijne ook op Hoofdkaas uit grote werken uit de wereldliteratuur, van Venedikt Jerofejev, Shakespeare en W.H. Auden tot onze eigen Lucebert. En ook deze keer is het album bijzonder verpakt: een partij kookboeken werd verwerkt tot cd-hoesjes. Het resultaat: een ouderwetse Kift-dis.

Kaarten voor het concert worden weggegeven in de 3VOOR12 Nieuwsbrief, op 3VOOR12.vpro.nl en bij 3VOOR12RADIO. Het album is nu al te beluisteren op de 3VOOR12 Luisterpaal.