3VOOR12 draait (week 32): Le Loup, Conor Oberst, Lykke Li 3VOOR12 draait (week 32): Le Loup, Conor Oberst, Lykke Li

De favorieten van de redactie

3VOOR12 draait (week 32): Le Loup, Conor Oberst, Lykke Li

De favorieten van de redactie

De redactie ontdekt deze week een onverwachte parel, draait het Album van de Week van komende week grijs en verheugt zich op niet-te-missen bands op Lowlands, zoals echt niet te missen Zweedse schone Lykke Li.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks, mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

3VOOR12 draait ook op Last.fm

3VOOR12 Single van de week
Nneka – Heartbeat (Yo Mama’s)

3VOOR12 Album van de week
Conor Oberst - Conor Oberst (Wichita/V2)

Clipper van de Week:
M83 - Kim & Jesse (EMI)

3FM Megahit
Keane - Spiralling (Universal)


Top 10

1. Le Loup -  The Throne of the Third Heaven of the Nations' Millenium General Assembly (Talitres/Munich)
“Die banjo tokkel, zijn lijzige luchthappende gezang, de wolken die je voorbij hoort trekken…” (Ron van de Sterren)
“Totaal onverwachte parel.” (Stephan van Peursem)

2. Conor Oberst – Conor Oberst (Merge/V2)
“Mijn mantra van de afgelopen dagen en waarschijnlijk tot diep in de herfst.” (Erik Zwennes) 

3. Lykke Li – Youth Novels (album, LL Records/EMI Sweden/import)
“Deze Zweedse mag op Lowlands echt niet gemist worden.” (Fiona Fortuin)

4. Fujiya & Miyagi – Knickerbocker (cd Lightbulbs; Gronland)
“Mooie combinatie van gitaren, synths en zang.” (Leonieke Daalder)

5. Late of the Pier - Fantasy Black Channel (album, Parlophone/EMI)
“Het schiet heen en weer tussen zenuwachtig en opzwepend, maar het laatste overheerst.” (Atze de Vrieze)

6. Monkey: Journey To The West (XL/V2, 18-8-2008)
“Geen aanrader voor geluidsneuroten en Joop van den Ende Theaterproducties-adepten.” (Erik Zwennes)

7. Everlast - Folsom Prison Blues (toekomstige single, PIAS)
“Kom er maar op, de Johnny Cash klassieker in een House Of Pain-jasje. Zo fout dat het weer klopt.” (Menno Visser)

8. Ida Maria - I Love You So Much Better When You're Naked (toekomstige single, Sony Music Entertainment)
“Sta er mee op en ga er mee naar bed, pyamaloos...” (Menno Visser)

9. The Ragga Twins - Ragga Twins Step Out! (Souljazz/Munich)
“Souljazz struck gold once again!” (Atze de Vrieze)

10. De Staat 
“Niet de meest vernieuwende of hipste Nederlandse band, maar met stip wel een van de beste!” (Stephan van Peursem)

 

De lijstjes

MENNO VISSER DRAAIT:

Nneka - Heartbeat (single, Yo Mamma)
Stotternaam met een stotternummer, maar on-negeerbaar spannend. De nieuwe Lauryn Hill?

Everlast - Folsom Prison Blues (toekomstige single, PIAS)
Kom er maar op, de Johnny Cash klassieker in een House Of Pain-jasje. Zo fout dat het weer klopt. Binnenkort ook in je plaatselijke dorpsdisco, je bent gewaarschuwd...

Ida Maria - I Love You So Much Better When You're Naked (toekomstige single, Sony Music Entertainment)
Sta er mee op en ga er mee naar bed, pyamaloos...want ik krijg het dus niet meer uit mijn kop...wat een aanstekelijk nummer is dit...


ERIK ZWENNES DRAAIT:

Monkey: Journey To The West (XL/V2, 18-8-2008)
Nee, echt niet alles wat Damon Albarn doet is geweldig. Ik schrijf de vorige zin en geloof het al niet. Wat heb ik zin in deze musical. Alweer zo’n zin die ik nog nooit eerder heb geschreven en ook echt meen. Het wordt geen Gorillaz: The Musical, daarom is er gekozen het eeuwenoude verhaal Journey To The West te gebruiken en van hieruit te bouwen aan een audiovisuele droomexplosie. De soundtrack is in ieder geval al helemaal in orde. Confessions Of A Pig en I Love Buddha mogen van mij zo als single uit worden gebracht. Geen aanrader voor geluidsneuroten en Joop van den Ende Theaterproducties-adepten. 

Conor Oberst – Conor Oberst (Merge/V2)
Mijn mantra van de afgelopen dagen en waarschijnlijk tot diep in de herfst. Wat is dit een geweldige plaat. Puur en eerlijk, maar ook grappig en aanstekelijk. Lender in the Temple is een van de mooiste liedjes van het jaar.

Oneida – Preteen Weaponry (Jagjaguwar/Konkurrent)
Oneida was wat mij betreft op zijn best met Secret Wars. Het nummer $ 50 Tea draai ik nog steeds graag. De twee platen erna was ik ze kwijt, maar met drie lange en vervreemdende tracks op hun nieuwe LP Preteen Weaponry snap en waardeer ik de New Yorkers weer volledig. Wat een fijne ervaring. Vooral op de koptelefoon!


LEONIEKE DAALDER DRAAIT:

Yo Majesty - Fucked Up (Futuristically Speaking ....Never Be Afraid; Domino, release 29 september)
Gortdroog ritme, schurende gitaar en schreeuwende zang. Een klap in je gezicht. Wat zeg ik: een dreun.  Maar wel 1 waar je energie van krijgt. Vechten? Kom maar op!!!

The Wedding Present - Spider-man On Hollywoord (cd El Rey; Pinnacle/Vibrant Records)
Onmiskenbaar The Wedding Present. En dan in topvorm. Zwalkende zang, rammelende gitaren, grappig met een bittere twist. 

Fujiya & Miyagi - Knickerbocker (cd Lightbulbs; Gronland)
Smeulend nummer waarin de spanning langzaam en subtiel, maar zeker en doeltreffend  wordt opgevoerd. Mooie combinatie van gitaren, synths en zang.


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Late of the Pier - Fantasy Black Channel (album, Parlophone/EMI)
Mogen we dit nou new rave noemen? Of zouden ze dan boos worden? Hoe dan ook: er gebeurt veel op het debuutalbum van deze dansbare Britten, geproduceerd door ome Erol Alkan. Metalgitaren, electroriffs, wavepop, van alles wat. Het schiet heen en weer tussen speels en cool, tussen zenuwachtig en opzwepend, maar het laatste overheerst. Volgende week op Lowlands. 

The Ragga Twins - Ragga Twins Step Out! (Souljazz/Munich)
Slimme jongens daar bij Souljazz. Ik had nog nooit van deze twee Britse knapen gehoord, maar dat schijnt geen schande te zijn. Door het label worden ze vol enthousiasme aangeprezen als de missing link tussen UK Dancehall reggae, hiphop en jungle. Daarmee is het materiaal historisch geplaatst, aan het begin van de jaren negentig, maar het belangrijkste is dat dat mengsel perfect past in elke Diplo-mixtape. In die opsomming vergeten ze nog even de old school rave sound, die tegenwoordig weer in alle Britse dansmuziek te horen is. Souljazz struck gold once again!

Blaxtar - Studiosessie @ Statemagazine
Zijn tweede plaat werd eerder dit jaar een beetje stilletjes te water gelaten, maar in deze studiosessie bewijst Blaxtar nog maar eens dat hij op dit moment de beste rapper van Nederland is. Op plaat wil hij nog wel eens erg ethisch verantwoord uit de hoek komen, hier draait het om 101 bars pure techniek. En wie Rotjoch zo achteloos even op zijn plek weet te zetten, verdient sowieso props.


STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:

Le Loup -  The Throne of the Third Heaven of the Nations' Millenium General Assembly (Talitres/Munich)
Totaal onverwachte parel. Nooit van gehoord tot ik de cd binnen kreeg voor de luisterpaal. Luisterliedjes zoals Sufjan Stevens ze maakt maar met meer scherpe randjes. Check hem op de luisterpaal voordat 'ie er weer af is.

Fuck Buttons - Street Horrrsing (ATP/R/Lowlands)
Alvast opwarmen voor Lowlands met de plaat van het jaar. Ook live erg goed (heb ik een tijdje geleden in de Ekko mogen ervaren). New age voor adhd'ers las ik ergens. Laten we de bizar vroege aanvangstijd van Fuck Buttons op Lowlands (zondag om 14.00 uur in de X-Ray tent; gaat dat zien!) dan maar zien als een verkapte ochtendmeditatie. 

De Staat 
Had er al veel goeds over gehoord, maar ze nog niet gezien of geluisterd. Nadat ik ze deze week op de redactie door de luidsprekers hoorde komen was ook ik om. De Staat is goed, heel goed. Niet de meest vernieuwende of hipste Nederlandse band, maar met stip wel een van de beste!


RON VAN DE STERREN DRAAIT:

Le Loup - The Throne Of The Third Heaven (album, Munich)

Die banjo tokkel, zijn lijzige luchthappende gezang, de wolken die je voorbij hoort trekken zonder alle licht weg te nemen, alles in Le Loup ademt de sfeer uit die ook Sufjan Stevens over je kan laten dalen. Maar dan met een meer cadansachtige aanpak, minder gegoochel met melodieën en ritmes, iets dansbaarder, iets meer voor de zomer :) Check m op de luisterpaal!

Harry Merry & The Must - Veronika (album, Tocado Records)
Ik zei het vorige week al: ik ben op zoek naar de beste baby songs. En Harry Merry is natuurlijk vrolijkheid ten top! Lekker gek, welk kind houdt daar nu niet van? Maar nu ik hem deze week weer hier op de redactie voorbij hoorde komen, begin ik te twijfelen. Is het niet teveel van het goede voor een mensje dat met zo'n vader toch al tot de adhd risicogroep behoort ;) Komende week nog maar even testen op mijn neefje :)

Openingsceremonie Olympische Spelen
Mensenrechten ja, Free Tibet, ook heel goed. Boycot... Maar waar blijf je met je principieel gebrabbel als zoveel Chinezen - gedrild of niet - hun rijke geschiedenis en cultuur etaleren op een manier waarvan je mond alleen maar stil kan vallen en open gaat hangen. Ik buig met respect voor een trots volk dat de wereld heel even de mond snoert.


FIONA FORTUIN DRAAIT:

Heartthrob @ Welcome To The Future, 't Twiske 2 augustus 2008
En weer, want paar weken terug nog op Extrema, was het goed. Guillaume and the Coutu Dumonts en Counterpart ook. 

Ricardo Tobar – Boy Love Girl (Border Community)
De tweede release van de Chileen op Border Community; een stuk diverser, experimenteler, ruiziger (PSPRF Frame/Voy a Buscar), directer/vuiger (Computers) dansbaarder (Boy Love Girl song). Anders.  Vanavond in Flexbar samen met labelgenoot Luke Abbott. 

Lykke Li – Youth Novels (album, LL Records/EMI Sweden/import)
Op Eurosonic had ik Lykke Li graag willen zien, maar heb haar toen moeten missen. Nu haar album Youth Novels (mooi) bij mij bekend is, mag de Zweedse op Lowlands echt niet gemist worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12