Hollandse Nieuwe The Death Letters heeft twee vaders als roadies Hollandse Nieuwe The Death Letters heeft twee vaders als roadies

“Beetje onlogisch dat wij akoestisch moeten spelen bij 3VOOR12 Sessie”

Hollandse Nieuwe The Death Letters heeft twee vaders als roadies

“Beetje onlogisch dat wij akoestisch moeten spelen bij 3VOOR12 Sessie”

The Death Letters wonnen Villa Life Road to Paradiso en mogen daardoor een sessie doen op Pinkpop bij 3VOOR12. De pas 16-jarige zanger en gitarist van de band is verbaasd dat ze dan akoestisch moeten spelen. The Death Letters zijn deze week de Hollandse Nieuwe.

“Beetje onlogisch dat wij akoestisch moeten spelen bij 3VOOR12 Sessie”

De twee bandleden van The Death Letter zijn 15 en 16-jaar oud, wonnen de bandwedstrijd Villa Life Road to Paradiso en dat betekent dat ze op Pinkpop staan in de 3VOOR12 Tent. Ze gaan een sessie doen in de 3VOOR12 Tent. In Dubbel Check praten we met de oprichter van de band, Jordi ‘Duende’ Ariza Lora (16 jaar) als Hollandse Nieuwe.

WIE OF WAT ZIJN THE DEATH LETTERS?
“We zijn een twee mans rockbluesband uit Dordrecht. De drummer heet Victor. We oefenen bijna nooit, want we treden veel op. Het live spelen is het oefenen eigenlijk. Als we repeteren, doen we dat op een industrieterrein waar de vader van Victor werkt. Elk weekend hebben we wel een optreden met onze vaders als roadies. Ze brengen ons overal naar toe en zijn onze grootste fans. We spelen veel in Dordrecht, maar ook in Noord-Brabant en een enkele keer in Noord-Holland.”

WAAR KOMT DE NAAM VANDAAN?
“Son House is een bluesheld van mij en die heeft een nummer Death letter. Die hebben de The White Stripes ook wel eens gecoverd ja. Ik heb daar The Death Letters van gemaakt als bandnaam. We zijn sinds januari 2007 bij elkaar.“

OORDEEL: BIJNA ELKE BAND BEGINT MET HET COVEREN VAN ZIJN IDOLEN, DAN ONTSTAAN NUMMERS WAARVAN JE ZEGT: GOH DAT LIJKT OP… EEN HEEL KLEIN GROEPJE BANDS WEET DE LAATSTE STAP TE ZETTEN NAAR EEN EIGEN GELUID. JULLIE ZITTEN TUSSEN STAP TWEE EN STAP DRIE IN, MAAR JULLIE GAAN ZEKER DE LAATSTE STAP ZETTEN EN VERLIES ONDERWEG NIET JE RAUWE RANDJE
“Ik herken me er wel in. Toen we samen begonnen, speelden we covers van The Black Keys.”

NEEM JE LIEVER ZELF JE PLAAT OP OF DOE JE HET MET BEHULP VAN DE PLATENMAATSCHAPPIJ EN EEN PRODUCER?
“Ik doe het liefst alles zelf in een studio, maar ik heb geen verstand van de knoppen. Dus het is een lastige keuze. We hebben iets op het oog om met oud-apparatuur te gaan opnemen. Oude bandrecorders en dergelijke.”

THE WHITE STRIPES OF THE RACONTEURS?
“The Raconteurs. Al hoewel ons geluid het meest lijkt op de eerste plaat van The White Stripes. Daar heb ik wel iets van afgekeken. Ik verander mijn keuze in The White Stripes.”

JULLIE HEBBEN EEN SESSIE OP PINKPOP GEWONNEN. GAAN DAN ALLE REGISTERS OPEN OF LATEN JULLIE EEN RUSTIGE KANT VAN DE BAND ZIEN?
“Wat is precies de bedoeling dan daar? Moeten we akoestisch spelen? Niet zo logisch dat jullie dat aan ons vragen, maar dat gaat wel lukken. Even oefenen denk ik.”

WAAROM MAKEN JULLIE MUZIEK?
“Het is het meest geweldige in mijn leven. Ik wil ver komen en als het kan ervan kunnen leven. Ik zit nu op de Pop Academie in Rotterdam en Victor nog op de middelbare school.”

WAAR TE ZIEN?
“26 april in de Bibelot in Dordrecht. We staan dan in de finale van de Bibelot Band Boost wedstrijd. We gaan keihard rocken, dus komt dat zien!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12