Voicst in duet met Jacqueline van Krezip Voicst in duet met Jacqueline van Krezip

Jacqueline is enthousiast, Voicst in tweede instantie ook

Voicst in duet met Jacqueline van Krezip

Jacqueline is enthousiast, Voicst in tweede instantie ook

Krezip zangeres Jacqueline Govaert zal aanstaande woensdag tijdens het War Child gala in Ahoy een nummer meezingen met de Amsterdamse rockband Voicst. Al doet Voicst zanger Tjeerd Bomhof in beginsel mysterieus over de samenwerking, Jaqueline doet niet moeilijk: "Het is leuk en het klinkt super goed!"

Jacqueline is enthousiast, Voicst in tweede instantie ook

Voicst zanger Tjeerd Bomhof ontkent noch bevestigt in eerste instantie het gerucht dat zijn band en Krezip zangeres Jacqueline Govaert samen een nummer zullen spelen op het War Child gala, woensdag in de Rotterdamse Ahoy. Bomhof: "Er gaat misschien iets gebeuren, misschien ook niet. Je weet het nooit hè." Jacqueline Govaert doet er echter een stuk minder geheimzinnig over: “Ja”, zegt Jacqueline. Zij zal meezingen met het Voicst nummer Everyday I Work On The Road.

“De jongens stemden in. Ze wilden het zelf dus ook. Anders hadden ze dat toch wel gezegd? Of dat durfden ze niet, omdat ze me aardig vinden…?” Govaert lacht. “Nee serieus. We hebben een middagje geoefend, het nummer vijf keer gespeeld en het klinkt super goed. Al weet je natuurlijk nooit hoe het live zal uitpakken.”

Op de Uitmarkt ontmoetten de twee elkaar voor het eerst, toen Tjeerd tijdens een optreden van Krezip in een roze konijnenpak het podium opsprong. De stemming was direct gezet. Toen bleek dat ze beide tijdens Warchild in Ahoy staan, opperde de Krezip zangeres zelf een duet met de Amsterdammers, zo legt de zangeres uit.

Nog even terug naar Tjeerd Bomhof. De zanger legt bij een tweede telefoontje uit dat zijn terughoudende reactie vooral voortvloeide uit zijn verbazing over de ophef rondom de mogelijke live samenwerking: "Ik speel verdomme met David Gilmour Girls, C-mon Kypski, Pete Philly & Perquisite en met weet ik wie, maar nu ik het misschien met Jacqueline doe, is het ineens nieuws?? Waarom dan?"

Dan vertelt ook hij over de samenwerking: “Het concept van War Child is dat je die avond of een cover speelt of iets met een andere artiest doet. Een duet met Jacqueline was toen een logische keuze. We hebben met Krezip meer dan met alle andere artiesten die er staan. De samenwerking ging verder vanzelf. We zijn er heel blij mee. Jacqueline kan goed zingen.”

Of het roze konijn tijdens het optreden ook weer opduikt, kan Bomhof niet zeggen. “Dat weet je nooit. Het konijn is de grootste onzekerheid waarmee Voicst moet leven. We weten nooit of het verschijnt of niet. Ik hoop eigenlijk dat het woensdag niet gebeurt. Dat zou niet zo gepast zijn.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12