Hollandse Nieuwe Ringo Skywalker is een space-drummer Hollandse Nieuwe Ringo Skywalker is een space-drummer

"Je moet als band doen wat je leuk vindt. Ik hou er van om in Toscane te spelen"

Hollandse Nieuwe Ringo Skywalker is een space-drummer

"Je moet als band doen wat je leuk vindt. Ik hou er van om in Toscane te spelen"

Eigenlijk is Jan Pohl drummer bij verschillende bandjes, waaronder Monokay. Naast het drummen schreef hij ook liedjes, maar die pasten vaak niet in het repertoire van de bands waar hij in speelde. Daarop besloot Pohl onder de naam Ringo Skywalker de nummers op een album te verenigen: Love & Peace For Those Who Can't Handle The Truth. Deze week is hij Hollandse Nieuwe.

"Je moet als band doen wat je leuk vindt. Ik hou er van om in Toscane te spelen"

De man achter Ringo Skywalker, Jan Pohl, hangt aan de telefoon. Hij klinkt alsof een kussen op zijn hoofd zit. “Nee joh, ik zit hier in de bergen in Italie”, zegt Pohl. Ringo Skywalker heeft net het debuut Love & Peace For Those Who Can't Handle The Truth uitgebracht en doet nu een kleine toer in dat land. “Als band moet je doen wat je leuk vindt. Ik vind het leuk om in Toscane te spelen.”

WIE OF WAT IS RINGO SKYWALKER?
“Dat ben ik in mijn eentje. Ik heb een tijd als drummer in verschillende bands gespeeld. Mijn eigen nummers pasten daar niet bij. Ik heb toen besloten deze zelf op plaat uit te brengen. In eerste instantie voor mezelf. Maar als het dan toch op plaat staat, waarom zou je er dan niks mee doen? Dus is het album naar buiten gebracht.”

VANWAAR DE NAAM?
“Ringo Star en Luke Skywalker zijn mijn twee helden. Vooral Ringo, hij wordt altijd een beetje over het hoofd gezien. Luke Skywalker is de redder van de mensheid. De twee samen vormen een grappige combinatie. Daarbij bekt het ook nog eens lekker. Dat is eigenlijk de hoofdreden voor de naam.”

3VOOR12 OORDEEL: SINGER-SONGROCKER
“Ja, zo simpel is het”

KEUZES:

ROTTERDAM OF HANNOVER?
“Rotterdam. Ik kom uit Hannover, daar heb ik 20 jaar geleefd. Maar het is mooi geweest. Nu woon ik in Rotterdam, daar ben ik gelukkig.”

SOLO OF BAND?
“Band. Ik heb alles alleen geschreven en opgenomen. Maar zonder band kan ik het niet naar buiten brengen. Ik deel graag de muziek met anderen in een band. De volgende plaat zal ik grotendeels weer zelf doen. Wel ben ik dit keer van plan om meer mensen in het proces te betrekken.”

WAAROM MOETEN MENSEN JE LIVE ZIEN?
“Het is niet alleen rock of singer-songwriter. Het is schitterende muziek waar iedereen in meegenomen wordt.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12