Popblad Revolver ‘voorgoed’ herladen Popblad Revolver ‘voorgoed’ herladen

Uitgevers van Musicmaker en LiveXS nemen Revolver over en slaan handen ineen

Popblad Revolver ‘voorgoed’ herladen

Uitgevers van Musicmaker en LiveXS nemen Revolver over en slaan handen ineen

Dankzij de samenwerking van twee uitgevers is popblad Revolver gered. Mark Postema (Muiscmaker) en Klaas Leegwater (LiveXS) nemen het tijdschrift voor de oudere popliefhebber over, nadat het blad in maart noodgedwongen pauze moest nemen. Het eerstvolgende nummer verschijnt medio augustus, in een oplage van 20.000 stuks.

Uitgevers van Musicmaker en LiveXS nemen Revolver over en slaan handen ineen

Als in maart voorlopig het laatste schot was gelost, dan is Revolver nu herladen. Uitgevers Mark Postema (Musicmaker) en Klaas Leegwater (LiveXS) hebben de handen ineen geslagen om het muziekblad te redden. Vanwege het faillissement van de vorige uitgever, moest Revolver op papier noodgedwongen een half jaar pauze nemen. De website van het magazine bleef wel online. Het eerstvolgende nummer van Revolver verschijnt op 16 augustus, in een oplage van 20.000 exemplaren. Vervolgens moet het blad tien keer per jaar uitkomen.

Mark Postema, uitgever van muzikantenblad Musicmaker, vond het ‘sneu’ toen Revolver tijdelijk moest stoppen. “Het was eeuwig zonde geweest als Revolver door een externe factor als een faillissement niet meer had kunnen bestaan. Want het blad zelf liep uitstekend en werd met passie gemaakt.” De gedachte om Revolver over te nemen schoot hem al snel te binnen. “Ik ken hoofdredacteur Tjerk Lammers goed en we hebben er veel gepraat over de mogelijkheden.”

Postema neemt Revolver dus niet in zijn eentje over. Voordat Revolver tijdelijk uit de tijdschriftschappen verdween, was hij al in gesprek met uitgever Klaas Leegwater over een samenwerking tussen Musicmaker en LiveXS. Die is met de overname van Revolver tot stand gekomen, waarbij onder leiding van Leegwater de krachten worden gebundeld als het gaat om het werven van advertenties voor de drie magazines. Dankzij de samenwerking moet de toekomst van Revolver verzekerd zijn. “Tenzij Nederland morgen wordt overspoeld door een vloedgolf.”

Door de samenwerking brengen Postema en Leegwater vanaf augustus zo’n 100.000 tijdschriften per maand uit. Zo’n hoeveelheid biedt meer mogelijkheden voor de drie bladen, denkt Postema. “Je kunt bijvoorbeeld denken aan het toevoegen van LiveXS bij een nummer van Revolver. Of aan het organiseren van evenementen. Al zijn we daar nog niet erg mee bezig. Kansen zijn er beslist, maar eerst moeten we Revolver weer opnieuw in de markt zetten. Dat kost al energie genoeg.”

Revolver telt momenteel circa 2000 abonnees, maar de oplage van het eerste nieuwe nummer liegt er niet om: 20.000 stuks. “Dat lijkt erg veel, maar volgens de winkeldistributeur is dat een geschikt aantal. We bereiden in ieder geval een flink mediaoffensief voor.” Volgens Postema zijn er tijdens de afwezigheid van Revolver helemaal geen opzeggingsbrieven binnengekomen van abonnees. “Sterker nog: er zijn er tijdens de pauze 80 bijgekomen, vermoedelijk als een steunbetuiging.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12