Lucky Fonz III: het hier en nu is overschat Lucky Fonz III: het hier en nu is overschat

Twee album in de herfst, maar eerst naar Australië

Lucky Fonz III: het hier en nu is overschat

Twee album in de herfst, maar eerst naar Australië

Singer-songwriter Lucky Fonz III heeft geen haast. Fans smeken nu al om zijn tweede album. Dat is bijna af, maar zal pas in de herfst verschijnen. Eerst vertrekt hij voor twintig optredens met The Beautiful Girls naar Australië. “En als ik dan toch aan de andere kant van de wereld ben, hoef ik niet meteen terug.”

Twee album in de herfst, maar eerst naar Australië

“Ik heb geen haast.” Lucky Fonz III moet het vaak zeggen de laatste tijd. “Mensen vragen aan me: wanneer breek je nou door? Wanneer komt je tweede album uit?” De Amsterdamse singer-songwriter laat zich niet opjagen, ook niet sinds hij eind vorig jaar de Grote Prijs won en hij in januari op Noorderslag de harten van velen stal in de 3VOOR12-zaal. “Het heeft me een hoop opgeleverd. Na Noorderslag ben ik ineens welkom op indieplekken. Zo heb ik bijvoorbeeld met Alamo Race Track gespeeld. Ze dachten: hij is dan wel een singer-songwriter, maar hij kan door de beugel.”

Dat tweede album waar mensen hem om smeken, is inmiddels wel zo goed als af. Fonz nam het op verschillende plekken op, samen met Ro Halfhide van het Amsterdam Songwriters Guild. “Ik ben heel enthousiast over de plaat. Maar hij komt nog niet meteen uit. Ik wil graag dat hij in de herfst verschijnt. Deze keer moet ik de distributie goed aanpakken. De afgelopen maanden heb ik veel telefoontjes gehad van platenwinkels die mijn cd wilden bestellen, terwijl hij alleen bij Plato lag.” Heb je al iemand in gedachten als distributeur? “Ja, zeker. Munich. Oh, dat mag ik nog niet zeggen, want ik heb nog helemaal niet met ze gesproken. Ik heb ook Kruidvat in gedachten, ik heb heel veel mensen in gedachten.”

Waarom wachten tot de herfst? “Eerst ga ik op tour naar Australië. Ik speel een stuk of twintig data samen met de Australische band The Beautiful Girls. En als ik toch aan de andere kant van de wereld ben, hoef ik niet meteen terug.”

Intussen geniet hij van de grote aandacht die de laatste maanden uitgaat naar veel van zijn geestverwanten, singer-songwriters als Fuck the Writer en Awkward I. “Goede dingen houd je niet beneden. Meer singer-songwriters hebben het idee dat het nu hun tijd is. De vorm is niet kapot te krijgen. Het maakt mij niet uit of een liedje ouderwets klinkt, het gaat mij om het verhaal erachter. Het hier en nu is overschat.”

Daar zullen we het voorlopig mee moeten doen. “Geduld is een schone zaak”, voegt Fonz er nog maar een wijsheid aan toe. “Mijn bal rolt wel.”

Beluister het interview met Lucky Fonz III.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12