"De regenwormen schreeuwen niet, dus het blijft droog op Pinkpop" "De regenwormen schreeuwen niet, dus het blijft droog op Pinkpop"

Ook al krijgt Landgraaf volgens KNMI en collega's veel nattigheid te verduren

"De regenwormen schreeuwen niet, dus het blijft droog op Pinkpop"

Ook al krijgt Landgraaf volgens KNMI en collega's veel nattigheid te verduren

Qua weersverwachtingen ziet het er somber uit voor Pinkpop, komend weekend. Als we KNMI en collega's mogen geloven, krijgt Landgraaf drie dagen lang bakken regen over zich heen. Al denkt de Limburgse weerman Jos Hanssen daar heel anders over. Hij houdt niet de computer, maar de natuur in de gaten.

Ook al krijgt Landgraaf volgens KNMI en collega's veel nattigheid te verduren

Regen hoort bij Pinkpop als klompen bij Nederland, schreef 3VOOR12 ooit. Werp een blik op de weersverwachtingen voor komend weekend, en we dreigen alweer groot gelijk te krijgen. Volgens de voorspellingen van onder meer KNMI, weeronline.nl of meteo.nl houdt Landgraaf het in het Pinksterweekend met een regenkans van 80 procent geen enkele dag droog en laat de zon zich zelden zien. Al gelooft de Limburgse weerman Jos Hanssen daar geen bal van.

Te noteren op het niet vergeten-lijstje: Poncho’s, regenjassen, paraplu’s, waterdichte schoenen/laarzen en een extra trui en dikke slaapzak, want ’s nachts blijft de thermometer steken op een graad of tien. En denk eraan niet je tentje in een greppel te zetten om overstromingen te voorkomen. Want daar zijn zelfs drie extra lagen grondzeil onder je tent niet tegen bestand.

Qua regen belooft de zaterdag het meest overvloedig te worden, met een regenkans van 80 tot 90 procent en 15 millimeter neerslag. Ook staat er onweer in de planning, voor zaterdag en maandag. De maandag wordt met een verwachte maximumtemperatuur van 15 graden het koelst. Zaterdag en zondag blijft het kwik tegen de 20 graden aan steken, terwijl de zon zich amper laat zien. Geen weer om languit in het gras te gaan liggen dus, wat op een vol festivalterrein ook weer zo z’n voordelen heeft. Over mensen struikelen is er dan niet bij. Één voordeel van weinig zon: je zwemt ’s morgens in ieder geval niet in je eigen zweet je tentje uit. Hooguit in het regenwater.

Buro Pinkpop maakt zich ondanks de slechte voorspellingen geen zorgen. De stapels hooibalen in het geval van enorme modderbaden liggen nog niet klaar. “We wachten het af”, zegt een medewerker. “We hebben de verwachtingen deze week al drie keer zien veranderen, van heel goed naar heel slecht en weer omgekeerd. Dus extra maatregelen lijken ons nog niet nodig. Zoals gebruikelijk liggen er wel tegels voor beide openluchtpodia.”

En daar heeft Buro Pinkpop groot gelijk in, vindt Jos Hanssen, weerman bij TV Limburg die zijn voorspellingen graag met een kwinkslag brengt. “De verwachtingen komen toch nooit uit”, zo zegt hij. “Want die weermannen in De Bilt voorspellen het weer met computers, ik neem het weer waar met behulp van de natuur. Ik hou de koeien in de wei in de gaten. Als ze hun uiers hebben ingetrokken, dan gaat het regenen. Ik heb vanmorgen nog gekeken in het weiland en alle uiers waren prima te zien. Dat voelen die beesten dagen van tevoren aan. Je kunt ook je oren eens bij de grond houden. Als het binnen enkele dagen gaat regenen, kun je de regenwormen horen schreeuwen. Nou, ik heb vanmorgen niets gehoord. Blijft het niet droog, dan hebben die beesten me mooi in de maling genomen.”

Hanssen is een fanatieke Pinkpopganger. Van de 38 edities mistte hij er slechts twee. “En ik heb nog nooit een paraplu of een jas meegenomen. Dat heb je niet nodig, van de muziek krijg je genoeg warmte. De temperaturen van vandaag en morgen zijn weer te hoog voor Pinkpop. Dan zie je misschien veel vrouwelijk bloot op het terrein, maar daarvoor kun je ook naar het strand. Gaat het komend weekend toch regenen en mensen willen me erop afrekenen, dan moeten ze zich na Pinkpop maar melden bij TV Limburg.”

3VOOR12 houdt Hanssen uiteraard aan zijn woord, tijdens de drie volle dagen dat we verslag doen van Pinkpop!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12