Kempi wederom vast na wapenbezit en vechtpartij Kempi wederom vast na wapenbezit en vechtpartij

Kees de Koning (Top Notch): "Dit is geen handige situatie"

Kempi wederom vast na wapenbezit en vechtpartij

Kees de Koning (Top Notch): "Dit is geen handige situatie"

Wederom staat rapper Kempi volop in de (media)belangstelling. Niet dankzij zijn muziek, maar door een verdenking van zware mishandeling en het zwaaien met een pistool bij discotheek Danceworld in het Groningse Wildervank. Kempi heeft voorlopig enkel een proces-verbaal voor verboden wapenbezit gekregen, maar het politieonderzoek naar het incident loopt nog. Intussen zit hij een oude celstraf van drie weken uit

Kees de Koning (Top Notch): "Dit is geen handige situatie"

De problemen van rapper Kempi uit Eindhoven met justitie zijn voorlopig nog niet voorbij. In de nacht van zaterdag op zondag heeft Kempi volgens de politie in Groningen met een pistool gezwaaid in discotheek Danceworld in het plaatsje Wildervank. Hij zou het wapen op tenminste twee personen hebben gericht. Daarna heeft Kempi volgens getuigen buiten op de parkeerplaats met drie bandleden een 18-jarige jongen uit Veendam met een fles op het hoofd geslagen en geschopt. De vier gingen er vervolgens in een auto vandoor, waarna de politie ze bij Zwolle aanhield en een vuurwapen in de auto vond.

Geen nepwapen dit keer: Kempi en zijn gezelschap werden aangehouden en kregen een proces-verbaal aan de broek vanwege verboden wapenbezit. Deze aanhouding staat echter los van de gebeurtenissen bij de discotheek, onderstreept een woordvoerder van de politie. “Het onderzoek naar wat er bij de discotheek is gebeurd, loopt nog”, zegt zij. “Zeven getuigen hebben een verklaring afgelegd en gezegd dat er sprake was van een woordenwisseling op de parkeerplaats. De mishandelde jongen heeft aangifte gedaan. Het is goed mogelijk dat zich nog meer getuigen melden, waardoor we de verdachten later weer kunnen aanhouden.”

Intussen zit Kempi wederom achter de tralies, hoewel de Groningse politie hem en zijn gezelschap zondag weer naar huis stuurde. Er kwam bij de aanhouding namelijk een nog openstaande straf van drie weken aan het licht. Die dateert nog van voor de vorige rechtszaak, waarbij Kempi werd vrijgesproken van betrokkenheid bij een steekpartij, aldus Kees de Koning van Kempi’s label Top Notch. “Hij had zich al veel eerder zelf moeten melden om die straf uit te zitten”, zegt De Koning. “Maar dat heeft hij nooit gedaan.”

Is de labelbaas van Top Notch het onderhand niet ontzettend zat om een opwonden standje als Kempi in zijn stal te hebben? “Nee hoor, al is het natuurlijk geen leuke, handige situatie. Ik heb hem gesproken en gezegd dat hij zich niet meer moet laten opfokken door figuren die hem uit zijn tent proberen te lokken. Want dat is wat er zondagnacht zou zijn gebeurd, en de jongens die hem uitdaagden zijn volgens de politie in Groningen ook geen lieverdjes.”

De Koning ergert zich aan de ‘onevenredige media-aandacht’ voor de nieuwe incidenten rond Kempi. “Overal lees je nu alleen dat Kempi een boefje is. Maar ja, dat zal er wel bij horen. Als Pete Doherty weer aan de heroïne is, staat dat ook overal in de krant. Maar als Kempi’s video op Youtube in een maand 240.000 wordt bekeken, lees je het nergens.”

Intussen komt de nieuwe mixtape van Kempi, Rap ’n Bone, op 2 april uit. Zodra de rapper weer op vrije voeten is, moeten volgens De Koning de opnames voor zijn debuut-cd doorgaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12