Sessie: JAG in de lift van Paradiso Sessie: JAG in de lift van Paradiso

Britpop trio smaakt naar meer

Sessie: JAG in de lift van Paradiso

Britpop trio smaakt naar meer

Ervaring leert dat goede popliedjes eerder aan de andere kant van het kanaal worden gemaakt dan op het vasteland van Europa. JAG is een bandje uit Londen dat pure pop mixt met ska. Hun muziek bracht ze eerder in Spanje waar ze werden ontdekt door de Amsterdamse producer J.B. Meijers. Hij haalde de drie Britten naar Nederland en dook met ze de studio in. 3VOOR12 nodigde ze uit voor een liftsessie.

Britpop trio smaakt naar meer

Het zijn gouden jaren voor de Britse popscene. Grote jongens als Franz Ferdinand, Fratellis, Kaiser Chiefs en Artic Monkeys vormen nog maar het topje van de ijsberg. Tijdens London Calling krijgen we altijd een lekker voorproefje van wat er allemaal komt opborrelen. Maar soms komt een band op een heel andere manier voor het eerst op Nederlandse bodem terecht. Het Londense JAG bijvoorbeeld.

JAG is een trio uit Oost Londen dat puntige pop mengt met vrolijke ska. Vraag ze naar hun invloeden en ze noemen The Beatles, Supergrass, Oasis, The Who en The Kinks. JAG speelt geregeld live in eigen land en stak alle centen in opnames die ze in Spanje maakten. Platenmaatschappij Polydor zat meteen op hun nek en bracht een single uit. Het talent van JAG ontging ook de Amsterdamse producer J.B. Meijers niet. Hij haalde de band over naar Nederland en ging met ze de studio in.

En wat doe je als gretig trio als je in Amsterdam bent? Precies, dan ga je naar Paradiso en vraag je of je er mag optreden. Op 19 maart speelde JAG in de bovenzaal voor veel te weinig publiek. Zonde, want de drie gaven een prima show weg. ’s Middags was 3VOOR12 al uitgenodigd voor een korte liftsessie. Gelukkig hebben we die nog.

Inmiddels werkt JAG hard aan de debuut-cd. Wanneer die zal verschijnen is nog niet duidelijk.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12