Paradiso blijft liever open dan dicht Paradiso blijft liever open dan dicht

Vijf dagen gratis naar Café Paradiso

Paradiso blijft liever open dan dicht

Vijf dagen gratis naar Café Paradiso

’s Zomers sluit menig popzaal de deuren om in september met frisse moed weer de deuren te openen. Het hoofdstedelijke Paradiso doet het ook iets rustiger aan. Medewerker Maz Weston keek eens uit het raam en besloot dat het eigenlijk een heel slechte zomer is en dus organiseerde ze Café Paradiso. Mensen mogen gratis de grote zaal in om te schuilen voor de regen en kunnen genieten van frisse acts, leuke films en natuurlijk is de bar open.

Vijf dagen gratis naar Café Paradiso

De zomermaanden zijn voor de Amsterdamse popzaal Paradiso altijd rustig. Minder bands zijn op tour en veel bezoekers zijn op vakantie. En dan is er de concurrentie van de grote zomerfestivals. Andere popzalen gooien de tent dan ook in de maanden juli en augustus dicht. Maz Weston vatte het idee op om Paradiso de komende vijf dagen om te toveren tot Café Paradiso. In de grote zaal kunnen bezoekers gratis naar filmpjes kijken, nieuwe acts ontdekken en aan de bar hangen.

Een zaal als Paradiso open houden, kost geld. Weston: “De vaste kosten liggen vrij hoog. Maar we zijn liever open dan dicht, zo simpel is het.” Het is niet de eerste keer dat Paradiso op deze manier de zomer doorbrengt. Twee jaar geleden was er ook al een Café Paradiso. Weston: “Ik kijk of er ruimte in de normale programmering is en of het weer slecht is. We toveren de grote zaal om in een reusachtig café met tafels en stoeltjes. Via de website hebben we acts opgeroepen zich te melden. Ieder avond hebben we bands, spoken word artiesten, singer-songwriters en dj’s. Ze doen allemaal gratis mee.”

Dit jaar verliep de programmering snel: “Twee jaar geleden hadden we zoveel aanmeldingen dat we die eerst hebben gebeld. Ook nu hebben we nog genoeg acts in de wachtkamer. Eind augustus zullen we nog drie dagen Café Paradiso organiseren.”

Cafe Paradiso is open van 26 juli tot en met maandag 30 juli.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12