Klachten over files bij Arrow Rock Klachten over files bij Arrow Rock

Geen gevolgen voor verkeersplan Lowlands

Klachten over files bij Arrow Rock

Geen gevolgen voor verkeersplan Lowlands

Arrow Rock werd zaterdag voor het eerst gehouden in Biddinghuizen. Het festival veroorzaakte een hoop fileleed, waardoor sommige bezoekers een aantal uur van het programma misten. Mojo wil lering trekken uit de klachten, die verder geen gevolgen hebben voor het verkeersplan van Lowlands.

Geen gevolgen voor verkeersplan Lowlands

Files bij Arrow Rock zaterdag. Het festival dat voorheen plaatsvond in Lichtenvoorde werd voor het eerst gehouden op het festivalterrein in Biddinghuizen, omdat dat centraler ligt. Komt de Lowlandsbezoeker met de trein, de oudere bezoeker van Arrow kiest voor de auto. Gevolg: files. Die waren zo lang dat veel filerijders uren later dan gepland op het terrein belandden en een deel van de bands moesten missen.

Mojo Concerts heeft op het moment van schrijven vijftig officiële klachten binnen; verder zijn er veel negatieve reacties te lezen op arrowrock.web-log.nl. Mojo onderzoekt de oorzaken, maar organisator Rob Trommelen heeft al wel ideeën: “We hebben te maken met een publiek waarvan bijna iedereen met de auto komt. Ook was er nog een ander festival in Flevoland. Daardoor was er dus een extra verkeersstroom.”

Het heffen van parkeergeld droeg ook nog eens bij aan lange rijen voor de ingang van het festivalterrein, zeggen veel klagers. Trommelen beaamt dat: “Toen we dat in de gaten kregen zijn we daar ook mee gestopt.” Hij zegt verder er doodziek van te zijn. “Mijn taak is om die mensen zo snel mogelijk op het festivalterrein te krijgen. Nu zijn er mensen omgekeerd.”

In veel reacties op arrowrock.web-log.nl wordt geopperd om volgend jaar terug te gaan naar Lichtenvoorde, maar daar is wat Trommelen betreft geen sprake van: “Het zullen wel Achterhoekers zijn die dat willen. Het terrein in Biddinghuizen is volgens mij geweldig en vanuit de Randstad kun je er in veertig minuten komen, als er geen files zijn.”

Mojo wil lering trekken uit de klachten over het festival en gaat met politiek en politie in overleg over een nieuw verkeersplan. Er volgen geen maatregelen met betrekking tot Lowlands. Trommelen: “Het verkeersplan voor Lowlands werkt wel, dat heeft het de afgelopen jaren bewezen. Een groot deel van de Lowlands-bezoekers komt ook met het openbaar vervoer en de aankomst is bovendien gespreider dan bij Arrow Rock.” Hetzelfde geldt voor het onlangs gehouden Fields of Rock.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12