De 7EVEN (week 30): Spoon, Quince, Bat for Lashes De 7EVEN (week 30): Spoon, Quince, Bat for Lashes

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

De 7EVEN (week 30): Spoon, Quince, Bat for Lashes

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en Kindamuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

BAD BRAINS | BUILD A NATION
Megaforce/Suburban
De bas klettert weer ouderwets uit de versterker en zanger HR zweeft weer lekker boven de productie. De rastafarians van Bad Brains zijn terug. Perfect verpakte hardcoremelancholie, klaargestoomd voor de toekomst.

BAT FOR LASHES | FUR AND GOLD
Echo/Pias
Khan is kortom een zeldzaam volwassen talent, startend met een sterk debuut en een goede live-act. Dat ze maar net zo eigenzinnig als Bush en Björk moge blijven.

ALOG | AMATEUR

Rune Grammofon/Konkurrent
Alog maakt wonderlijke muziek met gevonden en zelfgemaakte instrumenten. Met de naïviteit van folk, het primitivisme van de muziekdoos en de koekoeksklok en hun oneindige verbeelding als tegendraadse maar speelse wapens leveren ze een van de origineelste platen van het afgelopen jaar af.

STARS | IN OUR BEDROOM AFTER THE WAR
Arts & Crafts/V2
In deze twaalf nummers bewijst Stars wederom vreselijk catchy melodieuze indiepop te kunnen maken. Sterk punt daarbij zijn de vocalisten Torquil Campbell en Amy Millan die elkaar afwisselen en aanvullen met vaak zachte, soms bijna fluisterende zang.

QUINCE | EN.VI.SION

Delsin/Rushhour
Voor mooie en sfeervolle techno kun je gewoon bij Quince aankloppen. Die trekt de ene na de andere goede productie uit z'n FireWirekabels. Quince combineert de soepele donkere funk die de platen van Los Hermanos kenmerkt met het lichtvoetige van Aril Brikha en het avontuur waarmee Carl Craig z'n naam vestigde.

ROCK PLAZA CENTRAL | ARE WE NOT HORSES
Yep Roc/Sonic Rendezvous
Het debuut van deze formatie uit Toronto kan zich met gemak met het beste werk van The Decemberists, Bright Eyes en Okkervil Rivermeten.

SPOON | GA GA GA GA
Anti-/Epitaph
De kroonprinsen van de indie/collegescene zijn ze natuurlijk allang niet meer. Maar Spoon laat horen dat de aanhouder wint. Ook al heb je daar zes albums voor nodig.

* De 7EVEN wordt donderdag uitgezonden tussen 15:00 en 16:00 uur in de Gloeiende Plaat op 3VOOR12/CENTRAL.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12