Release Magazine stopt deze zomer, maar gaat door op internet

Hoofdredacteur Gert van Veen ook betrokken bij creatief proces ID&T

Eind vorig jaar was er nog onduidelijkheid over het voortbestaan van Release Magazine, het tijdschrift van ID&T. Die duidelijkheid is er nu wel: als papieren blad blijft Release nog tot de zomer bestaan, daarna zal hoofdredacteur Gert van Veen zijn activiteiten op internet voortzetten.

Hoofdredacteur Gert van Veen ook betrokken bij creatief proces ID&T

Eind vorig jaar was er nog onduidelijkheid over het voortbestaan van Release Magazine, het tijdschrift van ID&T. Het magazine zou naar alle waarschijnlijk opgedoekt worden, maar de dansorganisatie kon er in november nog niet al te veel over zeggen. Die duidelijkheid is er inmiddels wel: Release zal het abonnementsjaar netjes volmaken, in die tijd drie speciale edities maken en daarna het papier vaarwel zeggen. Dat betekent niet meteen een einde aan alle journalistieke activiteiten van de redactie. Op de verschillende sites van ID&T en Q zullen in de toekomst interviews en artikelen gaan verschijnen, aldus hoofdredacteur Gert van Veen.

Van Veen: “We wilden onze abonnees niet teleurstellen. We zijn in de zomer al gestopt met het aannemen van abonnees, dus komende zomer lopen alle abonnementen af. Tot die tijd maken we drie speciale edities. Een over Trance Energy, een over Mystery Land en een nummer dat aan het begin van de zomer moet uitkomen.” Dat derde nummer zal gerelateerd zijn aan een aantal events. De drie nummers vormen een overgang naar de nieuwe strategie van ID&T, waarin alle activiteiten gekoppeld moeten zijn aan evenementen. Dat zal ook na de zomer zo blijven: “De site van ID&T krijgt binnenkort een totale make-over en daarna zullen artikelen die nu in Release zouden staan op de site komen.”

Het team van Release Magazine blijft volgens Van Veen gewoon aan het werk: “Er zijn een paar dissidenten uit het Release kamp vertrokken: het Night Team is boos weggelopen. Voor hen was geen plaats meer op de verschillende sites, dus zij zijn naar DJ Broadcast overgelopen. Dat is jammer, want de anonieme roddels uit het clubcircuit waar het Night Team mee kwam, waren toch een beetje de trots van het tijdschrift. Die stukjes waren ook niet gerelateerd aan ID&T evenementen. Iedereen werd wel een keer door het slijk gehaald. Voor de rest blijft de hele redactie.”

Gert van Veen zal ook toetreden tot het creatieve team van ID&T en betrokken zijn bij de organisatie van evenementen. Hij zal zich gaan bezighouden met het scouten van interessante acts. Van Veen: “Ik vind het jammer dat de papieren versie van het magazine verdwijnt, maar ik ben heel blij dat er andere leuke dingen voor in de plaats komen.”