Opheffing Amerikaanse V2 zonder gevolgen voor Nederlandse tak Opheffing Amerikaanse V2 zonder gevolgen voor Nederlandse tak

V2-Labelmanager Chris Boog: "De opheffing heeft geen invloed op ons"

Opheffing Amerikaanse V2 zonder gevolgen voor Nederlandse tak

V2-Labelmanager Chris Boog: "De opheffing heeft geen invloed op ons"

Het doek is gevallen voor V2 Records in Noord-Amerika. De eigenaar van de platenmaatschappij, Sheridan Square Entertainment, heeft vanwege reorganisaties de stekker eruit getrokken. Nederlandse acts die hier bij V2 zitten, zoals Coparck en Marike Jager, hoeven echter niet wakker te liggen. Het lijkt erop dat de opheffing geen gevolgen heeft voor de Nederlandse vestiging van V2.

V2-Labelmanager Chris Boog: "De opheffing heeft geen invloed op ons"

V2 Records in de Verenigde Staten is niet meer. Er komen in Noord-Amerika geen nieuwe cd’s meer uit via de independent, de 35 personeelsleden zijn ontslagen en de artiesten van V2 kunnen op zoek naar een ander onderdak. Onder hen bevinden zich The White Stripes, The Raconteurs, Moby en The Crystal Method. De opheffing van de Noord-Amerikaanse afdeling heeft echter geen gevolgen voor de Europese vestigingen van de platenmaatschappij. Ook bij de Nederlandse tak gaat de uitgave en distributie van nieuwe cd’s en het tekenen van nieuwe acts gewoon door.

Moedermaatschappij Sheridan Square Entertainment maakte deze week het opdoeken van het Noord-Amerikaanse V2 bekend, als gevolg van een fikse reorganisatie. Het bedrijf behoudt wel de rechten op de back catalogue van de V2-artiesten en gaat deze in een later stadium digitaal distribueren. Bij de Nederlandse tak bracht Coparck vorige week nog The 3rd Album uit. Andere vaderlandse artiesten bij V2 zijn onder anderen Marike Jager, Thé Lau en Van Dik Hout. Ook doet de maatschappij de distributie voor alle Excelsiorbands, zoals Johan, Spinvis en zZz.

Dat gaat allemaal gewoon door, meldt Chris Boog, labelmanager van V2 Records Nederland. De Europese vestigingen van V2 hoeven vooralsnog geen seconde te vrezen voor hun voortbestaan. “V2 Noord-Amerika werd namelijk in 2003 al verkocht aan Sheridan Square”, legt hij uit. “Sindsdien opereerde die afdeling al volledig onafhankelijk van de andere vestingen. Dus wij en de andere kantoren hebben ook geen invloed op de beslissing om V2 Noord-Amerika op te doeken. Het heeft voor ons geen gevolgen en we hebben er verder niks mee te maken.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12