Dj Jesse Voorn lanceert debuut in een club die niet bestaat Dj Jesse Voorn lanceert debuut in een club die niet bestaat

Voorn: "Je kunt er seksen en zoenen, dus ze zullen er ook wel drugs hebben"

Dj Jesse Voorn lanceert debuut in een club die niet bestaat

Voorn: "Je kunt er seksen en zoenen, dus ze zullen er ook wel drugs hebben"

Steeds meer bands en dj's zoeken de virtuele wereld op om de aandacht op zichzelf te vestigen. Gistermiddag speelde Di-rect na schooltijd op Second Life ter gelegenheid van het nieuwe album dat 2 maart verschijnt. Dj's kunnen natuurlijk niet achterblijven: de eer is aan Jesse Voorn. Zijn debuutsingle Get It Done verschijnt vrijdag 2 maart. Teleporteer jezelf om 21.00 uur naar Club Undutchables.

Voorn: "Je kunt er seksen en zoenen, dus ze zullen er ook wel drugs hebben"

Dj Jesse Voorn ziet een gouden rol voor de virtuele wereld van Second Life in de nabije toekomst. “Het zou mij niets verbazen als dat net zo groot gaat worden als MySpace en YouTube,” zegt Voorn. “In Amerika zijn al 3 miljoen gebruikers, in Nederland 80.000. Eerst dachten ze ook dat MySpace een grapje was.” En alles wijst erop dat de populariteit van Second Life zal toenemen. Afgelopen maandag presenteerde de band Di-rect alvast het nieuwe album  - verschijnt op 2 maart - via de Second Life website. En vrijdag 2 maart slingert Voorn zelf zijn platen vanuit de huiskamer de dansvloer van Club Undutchables in om de presentatie van zijn debuutsingle Get It Done luister bij te zetten.

“Het is in ieder geval een leuke manier om bij deze gelegenheid stil te staan,” licht Voorn de keuze voor de cyberwereld toe. “Het is ludiek en biedt veel extra mogelijkheden. Zo kunnen we de beelden vanuit mijn huiskamer over de hele wereld streamen.” De kans dat de argeloze Second Life bezoeker bedot wordt is natuurlijk wel aanwezig. Hoe weet je immers dat je niet naar een videobandje zit te kijken? “Ik kan met een microfoon live tegen het publiek praten. Daarnaast is er een livechat. Desnoods hang ik een klok in beeld of laat de krant van 2 maart zien,” aldus Voorn.

De presentatie in Club Undutchables is geheel gratis. Je hebt geen Linden Dollars nodig om binnen te komen en hoeft je alleen maar te registreren en je naar de club te laten teleporten. “Die club is heel vet,” vertelt Voorn. “Hij is gebouwd door een paar Nederlandse jongens. Er zijn twee verschillende dansvloeren en je kunt mij ook zien op hele grote schermen die er hangen.” Hoewel het hier om een denkbeeldige club gaat, er wordt wel gedacht aan ieders veiligheid. “Voor de gelegenheid heeft de club extra portiers ingehuurd.” En als er portiers zijn in Second Life, zullen er natuurlijk ook drugs zijn. “Ik weet het niet zeker,” zegt Voorn. “Maar je kunt er ook zoenen en seksen, dus ze zullen er ook wel drugs hebben.”

Die portiers hebben wel degelijk een functie. “Als je mensen lastig valt of andere personen zijn niet gediend van bepaalde dansjes, kun je eruit worden gezet.” Is Voorn toch niet bang dat er virtueel bier over zijn virtuele draaitafels wordt gegooid? “Ik weet niet of dat zou kunnen. Je kunt wel bier uitdelen en je kunt ook gooibewegingen maken. Ik zal het eens proberen.”

Voorn presenteert zijn nieuwe single onder de naam Dj Bourne. “Op Second Life kun je alleen je voornaam kiezen. Je achternaam moet je kiezen uit een beperkte lijst. Maar ik heb wel van Club Undutchables een T-shirt gekregen met mijn echte naam erop. Verder is het alter ego van Voorn op internet onherkenbaar: “Ik heb een heel nieuw lichaam gekocht met mooie kleren en een Rolex. Ik heb nog geen tatoeages, maar wel een hele foute ketting.”

Mogelijkheden te over dus met je nieuwe ik op internet. “Het wordt heel interessant om een brug te slaan naar Real Life, het echte leven. Het is bijvoorbeeld denkbaar dat Tiësto na afloop van zijn set in op een feest in het Gelredome doorgaat op Second Life.” Binnenkort doet Voorn iets dergelijks in samenwerking met Dance4Life. En op dit ogenblik is Voorn al bezig om de ‘echte’ verkoop van zijn nieuwe 12" aan het vituele evenement te koppelen: “Het is mogelijk dat ik de platen die ik draai in de club in de lucht steek. Als de bezoeker er dan op klikt zou je bij een echte webwinkel kunnen uitkomen om het nummer te kopen.” Of er ook pers aanwezig zal zijn tijdens de dj-set op internet, weet Voorn nog niet: “Ik heb geen idee of er wel een tijdschrift bestaat in Second Life.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12