3VOOR12 draait (week 4): The Good the Bad & the Queen, Jarvis en Klaxons 3VOOR12 draait (week 4): The Good the Bad & the Queen, Jarvis en Klaxons

De favorieten van de redactie

3VOOR12 draait (week 4): The Good the Bad & the Queen, Jarvis en Klaxons

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks , mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers, harde schijven en minidiskspelers van 3VOOR12.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks , mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers, harde schijven en minidiskspelers van 3VOOR12.

3VOOR12 Album van de Week:
Klaxons - Myths Of The Near Future (Rinse/Universal)

3VOOR12 Single van de week:
The Kooks - Ooh La (Virgin/EMI)

3FM Megahit:
Kaiser Chiefs – Ruby (Universal)

Top 10:

1. The Good, The Bad & The Queen - The Good, The Bad & The Queen (cd, Parlophone/EMI)
Bij iedere draaibeurt ontdek ik wel weer nieuwe geheimen, afkomstig uit Damon Albarn's United Kingdom Of Doom. (Joris Rietbroek)
De melancholie druipt er vanaf. (Leonieke Daalder)
Kon ook bijna niet missen met zo'n line-up. (Niels Post)

2. Jarvis Cocker live @ Paradiso 22-1-2007
Wat fijn dat een van mijn Britse helden weer met zichtbaar plezier op een podium staat. (Joris Rietbroek)
Cunt’s Are Still Running The World, maar Cocker rules at Paradiso. (Robert Lagendijk)

3. Klaxons - Myths Of The Near Future (album, Rinse/Universal)
Belofte ingelost. Punt. Poppier dan verwacht. Uitroepteken. (Menno Visser)
En ook nog Album van de Week bij 3VOOR12, hoera! (Jacinthe Versteeg)

4. Sally Shapiro - Disco Romance (Diskokaine)
Net zo blond, net zo Scandinavisch en net zo charmant als popprinses Annie. (Atze de Vrieze)

5. Deerhunter - Cryptograms (Kranky/Konkurrent)
Vreemde Amerikaanse underground waarvan je zou vermoeden dat hij uit Brooklyn komt. (Niels Post)

6. The Fratellis live @ Patronaat 23-1-2007
Blij dat ik er was. (Robert Lagendijk)

7. Bunny Rabbit - BUNNY LIVE @ TONIC
De tags bij deze video zijn black, bunny, cracker, eros, rabbit, voodoo. (Leonieke Daalder)

8. Hug - Heroes (Kompakt/NEWS, release 29/01)
Rijke en glanzende ingetogen technoplaat. (Atze de Vrieze)

9. Bloc Party - Weekend in The City (Wichita/V2)
More of the same (fortunately). (David Gibbs)

10. My Brightest Diamond - Disappear (Stakka Remix) (single, Asthmatic Kitty/Konkurrent)

Oh, oh meiske, wat zingt u mooi. (Menno Visser)


De Lijstjes:

MENNO VISSER DRAAIT:


Klaxons - Myths Of The Near Future
(album, Rinse/Universal)
Belofte ingelost. Punt. Poppier dan verwacht. Uitroepteken.

My Brightest Diamond - Disappear (Stakka Remix) (single, Asthmatic Kitty/Konkurrent)
Oh, oh meiske, wat zingt u mooi. Oh, oh, remixer wat voegt uw remix veel toe. Bjork-fans checken nu MBD's uitgebreide NL toer en missen haar niet.

Malle Pietje & De Bimbo's - Tienerhoer (Seymour Bits remix) (12''/Angst/Rush Hour/PIAS)
Bas Bron weet tenminste wat 'breed trekken' betekent. Instapremix voor de radio.


JORIS RIETBROEK DRAAIT:

Jarvis Cocker, live in Paradiso, 22/01/07

Wat fijn dat een van mijn Britse helden weer met zichtbaar plezier op een podium staat. Door zijn wazige blik, wilde gebaren en spastisch aandoende danspassen is het onmogelijk je blik van hem af te wenden. Dat hij een piekfijne band achter zich heeft, die vlekkeloos zijn geweldige soloplaat at random speelt, is alleen maar mooi meegenomen. Jarvis speelde in Paradiso sowieso al een gewonnen wedstrijd.

Spinvis met het Residentie Orkest, live in het Paard van Troje, 24/01/07
Erik de Jong fluistert, mompelt, zingt en schreeuwt zijn kunststukjes eenmalig met het zeker twintigkoppige Residentie Orkest als begeleiding. Dat levert meerdere lagen kippenvel op. Die 15 minuten durende, heuse mashup van In De Staat Van Narcose en Lotus Europa vergeet ik nooit meer.

The Good, The Bad & The Queen - The Good, The Bad & The Queen (cd, Parlophone/EMI)

Nog steeds ja. Want bij iedere draaibeurt ontdek ik wel weer nieuwe geheimen, afkomstig uit Damon Albarn's United Kingdom Of Doom. Ook zonder die laagjes is het trouwens een ontiegelijk lekkere, mooie plaat.


LEONIEKE DAALDER DRAAIT:

The Good, The Bad & The Queen - Historie Song (cd The Good, The Bad & The Queen; EMI)

De melancholie druipt er vanaf. Je zou het zeuren kunnen noemen, iets waar ik een hekel aan heb. Maar wanneer Damon Albarn het doet mag het. Is het zelfs mooi.

Bunny Rabbit - BUNNY LIVE @ TONIC

De tags bij deze video zijn black, bunny, cracker, eros, rabbit, voodoo. Je ziet twee meisjes uit Brooklyn New York. 1 met blond haar en een jurkje aan, de ander met bretels. Ze rappen, grooven, dansen en brengen het publiek in Tonic tot uitzinnige reacties, Bunny Rabbit komt naar Motel Mozaique.

The Mighty Roars - Swine And Cockerel (One Little Indian/Bertus)
Wow! Het eerste nummer (Sellotape) blaast je al van je voeten. De energie knalt eraf. Het is duidelijk: met dit viertal uit London (meisje op zang) valt niet te spotten. GOED!!!


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Sally Shapiro – Disco Romance (Diskokaine)
Sally Shapiro is een goede naam. Het klinkt als het liefje van een maffiabaas. Die associatie is niet zo gek, want Giorgio Moroder produceerde ooit de soundtrack van maffiaklassieker Scarface, en Sally Shapiro leent op haar beurt weer voluit bij de italo disco koning. We horen dus galmende basdrums, ijle synths, gecombineerd met engelachtige zang en lieflijke teksten. In werkelijkheid is Sally Shapiro trouwens net zo blond, net zo Scandinavisch en net zo charmant als popprinses Annie.

The Shins – Wincing the Night Away (Subpop/Konkurrent)
Mijn collega’s draaien hem al weken. Ik eigenlijk ook, maar er kwam steeds wat tussen om er ook wat over op te schrijven. Dan zeg ik het ook nog maar even: mooie melodieën, nog mooiere arrangementen. En niet te vergeten: een heel stijlvolle hoes.

Hug – Heroes (Kompakt/NEWS, release 29/01)
Zweed John Dahlbäck alias Hug smeedt gortdroge beats, springerige geluidjes en warme melodieën samen tot een rijke en glanzende ingetogen technoplaat. Ideaal voor nachtelijke autoritjes over lege snelwegen.


ROBERT LAGENDIJK DRAAIT:

Jarvis Cocker live @ Paradiso 22-1-2007

Slechts bewapend met het materiaal van zijn soloalbum Jarvis houdt de Pulp-zanger het publiek moeiteloos in zijn greep. Een prima mix van charisma, bombast, pop, rock en stand-up intermezzo’s. Cunt’s Are Still Running The World, maar Cocker rules at Paradiso.

The Fratellis live @ Patronaat 23-1-2007
Alles wat Jarvis Cocker een dag eerder in Paradiso aan uitstraling en vermaak liet zien, miste bij The Fratellis. Alleen de liedjes bleven natuurlijk wel fier overeind. Maar wie ben ik om te zeggen dat het geen goede show was, terwijl een kolkende pogopit zich bijna door de muren van het Patronaat heen werkt. Blij dat ik er was!

The Triffids – Calenture (re-release Domino/Munich)
Dat David McComb een fijne zanger is, blijkt vooral op dit Triffids album. Vanaf nu worden de cd’s stuk voor stuk opnieuw uitgebracht door Domino. Aan de ene kant ‘heel erg jaren tachtig’, aan de andere kant ‘tijdloos’. Waarom verongelukken altijd de goede mensen?


JACINTHE VERSTEEG DRAAIT:

Benjy Ferree - Leaving the Nest (Domino/Konkurrent)

De albumhoes met een in de verte turende boswachter doet de ergste braafheid vermoeden, maar wát een geweldige plaat is dit! Originele, mooie popliedjes en een aantal wat stevigere nummers die doen denken aan de White Stripes en de Strokes (vooral de stem dan). Dus snel het bos in met Benjy Ferree op je kop.

Klaxons - Myths of the Near Future (Rinse/Universal)
Het is even wachten tot ‘ie beschikbaar is, maar dan heb je ook wat. Je kunt twisten of het etiket ‘new rave’ dat op deze plaat geplakt wordt de lading dekt (echt geraved wordt er niet, het zijn meer stevige popliedjes), maar wat is ‘ie lekker zeg. En ook nog Album van de Week bij 3VOOR12, hoera!

DJ Mehdi – Lucky Boy
Gelukkig komt ‘ie nu eindelijk ook in Nederland uit: Lucky Boy van de Franse dj Mehdi. Inventief, experimenteel, fris en toch ook wel weer een beetje old-school. Weinig hoorbare invloeden van de bekende Franse beats-acts, Mehdi doet zijn eigen ding.


NIELS POST DRAAIT:

Deerhunter - Cryptograms (Kranky/Konkurrent)

Vreemde Amerikaanse underground waarvan je zou vermoeden dat hij uit Brooklyn komt. Maar voor de gelegenheid stiekem uit Atlanta, de stad van Outkast en The Black Lips. Nu in de luisterpaal.

Kasabian - Empire
Om een of andere onverklaarbare reden heeft hun debuut plaat nooit mijn aandacht getrokken. Daar gaat heel snel verandering in komen. Empire vraagt naar meer. Wie wat bewaart, die heeft wat.

The Good, The Bad & The Queen - The Good, the Bad & the Queen (EMI)
Kon ook bijna niet missen met zo'n line-up.


DAVID GIBBS DRAAIT:

The View – Hats Off To The Buskers (Red Ink/Sony)

Hip & hot & good

Bloc Party – Weekend in The City (Wichita/V2)
More of the same (fortunately)

Colin Blunstone – One Year (Epic/Sony)
A classic – only recently discovered. Mooi.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12