Nighttown zo goed als zeker gered Nighttown zo goed als zeker gered

Rotterdamse politiek in de herkansing wel voor gift van vier ton

Nighttown zo goed als zeker gered

Rotterdamse politiek in de herkansing wel voor gift van vier ton

Nighttown is zo goed als zeker van de ondergang gered. De Rotterdamse politiek heeft gisteren besloten vier ton te schenken aan het poppodium.

Rotterdamse politiek in de herkansing wel voor gift van vier ton

Nighttown is bijna zeker van de ondergang gered. De Rotterdamse politiek is gisteren akkoord gegaan met een gift van vier ton aan de stichting Live at Nighttown (LAN). LAN houdt zich bezig met de concertprogrammering. Nu Live At Nighttown financieel weer is opgeknapt, is de nieuwe exploitant bereid het pand aan de West Kruiskade te kopen. Nighttown zou hierdoor in april nog kunnen heropenen. De officiële beslissing neemt de gemeenteraad overigens pas op 15 februari.

Het besluit tot de schenking had eigenlijk twee weken geleden al genomen moeten worden. Dit liep echter in de soep door een te lange koffiepauze van de PvdA, de grootste fractie in de raad. Hierdoor was de oppositie in de meerderheid, die besloot zich helemaal niet te buigen over het besluit. Het voortbestaan van Nighttown hing even aan een zijden draadje. Ondanks alles was de zaal nog niet reddeloos verloren, dankzij het geduld van de nieuwe exploitant.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12