The Opposites en Kanye West grote winnaars Gouden Greep 2007

Typhoon beste artiest, Rude Boy wint life time achievement award

Vorig jaar nam Opgezwolle bijna alle prijzen mee naar huis bij de Gouden Greep, de hiphop awardshow van Lijn5, State Magazine en 3VOOR12. Dit jaar zou niet één groep alle beeldjes in de tas steken. Toch? Na afloop van de show zondagavond in Desmet ziet het er toch anders uit: The Opposites pakken maar liefst vier Gouden Grepen, waaronder de hoofdprijzen. Internationaal is Kanye West de grote winnaar.

Typhoon beste artiest, Rude Boy wint life time achievement award

Vorig jaar nam Opgezwolle bijna alle prijzen mee naar huis bij de Gouden Greep, de hiphop awardshow van Lijn5, State Magazine en 3VOOR12. Dit jaar zou niet één groep alle beeldjes in de tas steken. Toch? Na afloop van de show zondagavond in Desmet ziet het er toch anders uit: The Opposites pakken maar liefst vier Gouden Grepen, waaronder de hoofdprijzen: beste album, beste groep en beste nummer. Internationaal is Kanye West de grote winnaar. Hij wint prijzen als beste artiest én beste album.

2007 was toch weer een mooi en breed jaar voor de Nederlandse hiphop, met zoals verwacht een hoog Top-Notch gehalte. Typhoon werd uitgeroepen tot beste solo-artiest. Een van de kandidaten om hem volgend jaar op te volgen – Kempi – neemt het beeldje voor de beste mixtape mee naar huis. Delic is de beste producer en Extince krijgt erkenning voor zijn grootste talent: hij maakte volgens de stemmers de beste distrack met zijn messcherpe plaagstoot Wee Toch aan Brainpower. Maar natuurlijk is er meer dan Top-Notch. Dio is het grootste talent en Flexican de beste dj. Veteraan Rude Boy (Urban Dance Squad, Junkie XL, Club of High Eyebrows) wordt geëerd met een life time achievement award.

Beste groep nationaal
The Opposites

Beste groep internationaal
The Roots

Beste artiest internationaal
Kanye West

Beste artiest nationaal
Typhoon

Beste album nationaal
The Opposites – Begin Twintig

Beste album internationaal
Kanye West – The Graduation

Lifetime achievement award
Rudeboy

Beste nummer nationaal
The Opposites – Dom, Lomp en Famous

Beste clip nationaal
The Opposites – Dom, Lomp en Famous

Beste live act internationaal
Snoop Dogg

Beste live act nationaal
Opgezwolle

Beste producer nationaal
Delic

Beste DJ nationaal
The Flexican

Beste Mixtape
Kempi – Mixtape 2: Rap 'N Borie

Belofte 2008
Dio

Hardste Distrack
Extince – Wee Toch…

Winnaar Beste Feest
Appelsap