Delic verlaat Opgezwolle voor wereldreis

Sticks en Rico blijven wel gewoon optreden

Opgezwolle zal het voorlopig moeten doen zonder Delic. De beatmaker heeft even geen zin meer in muziek en gaat na de eigen wereld nu ook de rest van de wereld ontdekken. Tijdens zijn wereldreis blijven rappers Sticks en Rico wel gewoon optreden als Opgezwolle.

Sticks en Rico blijven wel gewoon optreden

Opgezwolle zal het voorlopig moeten doen zonder Delic. De beatmaker heeft even geen zin meer in muziek en gaat na de eigen wereld nu ook de rest van de wereld ontdekken. “Ik heb een reisdrift die bevredigd moet worden,” stelt hij in een officieel statement op de site van label Top-Notch. “Ik ben niet helemaal klaar met muziek, wel heel erg toe aan wat anders. Bovendien wil ik me een tijdje storten op kunstschilderen. Vroeger dacht ik altijd dat ik tekenaar of schilder zou worden, maar zoals je hebt gemerkt kwam de muziek ertussen.”

Delic is sinds jaar en dag de vaste beatmaker van het Zwolse trio. Vooral bij het laatste album Eigen Wereld werd hij geroemd om zijn originele, zware en donkere beats. Een paar maanden terug bracht hij samen met Opgezwolle-maat Sticks het album Fakkelteit uit. Het was al opvallend dat Delic niet aanwezig was op de uitgebreide tour rond die plaat, en rapper Rico juist wel. Sticks en Rico zijn dan ook niet van plan het bijltje erbij neer te gooien. Sterker nog: Opgezwolle is als live act nog gewoon te boeken, met dj A.R.T. achter de draaitafels.

De sabbatical van Delic zou een jaar moeten duren, dus een nieuw Opgezwolle-album in 2008 kunnen fans hoe dan ook op hun buik schrijven. In december staan nog drie shows gepland in de oorspronkelijke bezetting, in Amsterdam, Groningen en Tilburg. Verdere vragen willen de Zwolse boys helaas op dit moment niet beantwoorden. Of de wereldreis zou kunnen leiden tot een soort hiphop Umoja, blijft dus voorlopig gissen. “Zelfs de Zwolsche Courant kreeg nul op rekest”, zegt Farid Benmbarek van Top-Notch.