Anton Corbijns Control opnieuw favoriet bij Britse filmawards

Joy Division biopic genomineerd voor acht prijzen

Anton Corbijn kan alvast weer wat ruimte vrijmaken op zijn schoorsteenmantel. De filmmaker is opnieuw een grote kanshebber bij een Brits filmgala. Zijn film Control over Joy Division zanger Ian Curtis is genomineerd voor acht beeldjes bij de London Critics' Circle Film Awards. Corbijn dingt mee in de belangrijkste categorieën, waaronder beste film, regie, acteur, actrice, bijrol en debuut.

Joy Division biopic genomineerd voor acht prijzen

Anton Corbijn kan alvast weer wat ruimte vrijmaken op zijn schoorsteenmantel. De debuterende filmmaker is opnieuw een grote kanshebber bij een Brits filmgala. Zijn film Control over Joy Division zanger Ian Curtis is genomineerd voor acht beeldjes bij de London Critics' Circle Film Awards. Corbijn dingt mee in de belangrijkste categorieën, waaronder beste film, regie, acteur, actrice, bijrol en debuut.

De prijzen worden 8 februari uitgereikt, twee weken voor de Oscars. Winnaars waren in het verleden onder meer Schindler's List, American Beauty, The Piano en Apocalypse Now. De uitreiking wordt dan ook gezien als een graadmeter voor de Academy Awards. Corbijn won met zijn film eerder al prijzen in Cannes en bij de British Independent Film Awards. Grootste tegenstander in Londen is het Britse liefdesepos Atonement, dat ook acht keer genomineerd is.